Piperović odgovorio Albanskoj alternativi: Čitajte malo i 'Memoare' Vojvode Sime Popovića

"Ali, i da ste nagovjestili, s obzirom da u Ulcinju ne žive samo Albanci i spomenik kralju Nikoli, bilo bi jednako lijepo"

13235 pregleda 9 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Podgorički advokat Zoran Piperović reagovao je na tekst „Albanska alternativa: Dok je Albanskog foruma Ulcinj će biti znameniti i poželjni mediteranski grad“, koji je objavljen sinoć na Portalu Vijesti.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno.

"Pozvao me novinar Vijesti da kao Ulcinjanin prokomentarišem stav Ilira Čapunija o nacrtu novog zakona o lokalnoj samoupravi, iznesenog u listu Vijesti. Novinar nije znao da je u međuvremenu i ministar Dukaj dao izjavu. Govorio sam o Ulcinju na nivou simbola, potvrđujući Čapunijev stav, ne u svojstu advokata, već Ulcinjanina, koji se u njemu rodio i koji će u njemu da umre. Ja sam vidio i htio da preskočim, politiku u Dukajevoj izjavi, jer sam prepoznao spin o krivičnom postupku koji se vodi protiv Čapunija, Nrekića, Mustafe, Mehmetija, Gorane i Osmanovića.

I pogodio sam naravno, jer u odgovoru, obraćajući se tobože meni, AA apostrofira i pojačava, ističući da se protiv Čapunija i ostalih vodi postupak za korupciju. Dragi Ulcinjani, o korupciji o tom predmetu ne govori ni samo tužilastvu, o tome ne zna ništa ni sud.

Ako su na tu kartu zaigrali iz političkih razloga, dodajući ono što ni tužilac nikome nije stavio na teret, pitam ih:

Je li po malo neobično, a to sam u sudnici rekao i sudiji Kovačević - svi od 2020. godine koji su na vlasti priznaju da je partijski zapošljeno 4.500 ljudi i niko krivično ne odgovara. Baš niko.

Osim ulcinjskih Albanaca.

Iritira li to gospodu iz AA, makar na nivou principa.

I jedan detalj, sve ste pobrojali što pod vama čeka Ulcinj.

Tu je i spomenik Skender-begu.

I ja mu se radujem.

Ali, i da ste nagovjestili, s obzirom da u Ulcinju ne žive samo Albanci i spomenik kralju Nikoli, bilo bi jednako lijepo.

Jer, kao što ste vi mene uputili da pročitam nešto o lokalnoj samoupravi, da ja vas uputim na 'Memoare' Vojvode Sima Popovića, pored čije kuće na Pristanu sam rođen.

'...reče mi Gospodar da sam mu lično odgovoran ako i jedan Arbanas, iz Ulcinja, pobjegne u Tursku (današnja Albanija), jer moraju svi da ostanu ovdje'.

Malo li je kralj Nikola ovim uradio i opravdao ovaj moj zahtjev, da uz spomenik Skender-begu i njegov bude dio istorijske patine Ulcinja.

Bonus video: