Dušku Markoviću iz bivše partije poželjeli sreću, ali još ne znaju hoće li sarađivati

Odgovarajući na pitanje da li smatra da će bivši premijer uzeti dio glasačkog tijela njegove partije, poslanik DPS je rekao da su prilično sigurni u svoju političku snagu, ali i da o tome govore rezultati izbora

21807 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Andrija Nikolić, Foto: Boris Pejović
Andrija Nikolić, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da svom bivšem partijskom kolegi i nekadašnjem premijeru Dušku Markoviću želi sreću u daljem partijskom radu, ali da ne znaju da još uvijek ne znaju da li će sarađivati sa njegovom novoformiranom strankom.

On je to poručio na pres konferenciji održanoj u Skupštini Crne Gore, upitan da prokomentariše Markovićeve izjave da "on i novo rukovodstvo DPS-a drugačije vide Crnu Goru".

"Da gospodin Marković vidi političku perspektivu i razvoj političke situacije na sličan način kao DPS, ne bio pravio političku partiju. Ne bih tome pridavao neki poseban značaj. Marković, kao i mnogi drugi bivši poltiički akteri koji najavljuju osnivanje partija ima pravo da se oproba u političkoj utakmici. Mi mu, kao i svima drugima, želimo sreću", kazao je Nikolić i dodao da ih istraživanja javnog mnjenja, kao i rezultati lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici drže na čvrstom stanovištu da je njihova politika stabilna.

Govoreći o potencijalnom partnerstvu, Nikolić je kazao da će sačekati da se Marković i njegov tim predstave.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da će bivši premijer uzeti dio glasačkog tijela njegove partije, poslanik DPS je rekao da su prilično sigurni u svoju političku snagu, te da o tome govore rezultati izbora, ali da "neće nagađati ko će kome uzeti birače".

"Vidjeli ste kako je partija koja predstavlja okosnicu Vlade prošla na izborima u Andrijevici i Budvi. Taj čovjek bježi glavom bez obzira od izbora. To su ljudi koji će uraditi sve da ostanu što duže u fotelji predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine", rekao je Nikolić.

Bonus video: