Popović: Pozitivan IBAR predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije – potpune integracije Crne Gore u EU

"Ovaj izuzetan rezultat, dobijanje pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), je potvrda našeg zajedničkog rada i predanosti evropskim integracijama", poručila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore

4256 pregleda 5 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije – potpune integracije Crne Gore u Evropsku uniju, saopštila je danas Zdenka Popović, potpredsjednica Skupštine Crne Gore.

Crna Gora je danas dobila pozitivan IBAR na međuvladinoj konferenciji (IGC) Crne Gore i Evropske unije (EU) u Briselu.

"Ovaj izuzetan rezultat, dobijanje pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), je potvrda našeg zajedničkog rada i predanosti evropskim integracijama. Pozitivan izvještaj predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije – potpune integracije Crne Gore u Evropsku uniju. Ovo je plod napora svih institucija, ali i svih građana koji vjeruju u evropsku budućnost naše zemlje. Bez povjerenja kojeg su nam ukazali građani, ovaj uspjeh ne bi bio moguć", istakla je Popović u saopštenju.

Ona je dodala da je ovo "tek jedan korak u našem dugoročnom procesu, ali veoma važan korak".

"Nastavićemo sa jednakim entuzijazmom i predanošću rad na ispunjavanju svih poglavlja i reformi koje su pred nama. Vjerujem da ćemo uspjeti da dovedemo Crnu Goru do punopravnog članstva u Evropskoj uniji, na ponos svih njenih građana", poručila je Popović.

Bonus video: