Spajić otkazao dolazak na premijerski sat

"Poštovani, molim Vas da zbog nemogućnosti predsjednika Vlade da prisustvuje zakazanoj spednici Skupštine - Premijerskom satu usled službene posjete Briselu, istu ukoliko ste u mogućnosti pomjerite za ponedjeljak, 1. jul"

71402 pregleda 244 reakcija 89 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Premijer Milojko Spajić otkazao je večeras prisustvo na za sjutra (subota) planiranom premijersom satu zbog, kako su saopštili iz kabineta premijera, službene posjete Briselu.

"Poštovani, molim Vas da zbog nemogućnosti predsjednika Vlade da prisustvuje zakazanoj spednici Skupštine - Premijerskom satu usled službene posjete Briselu, istu ukoliko ste u mogućnosti pomjerite za ponedjeljak, 1. jul".

Iz kabineta premijera su naveli i da je tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić informisao da je i dio opozicije predlagao da premijerski sat bude pomjeren za ponedjeljak.

Opozicija je tokom današnje sjednice Skupštine tražila da se do sjutra odrede termini za dva nova premijerska sata u julu - prvi redovni i drugi zaostali.

Te zahtjeve je u ime opozicije iznio šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

Zahtijevao je da Mandić zakaže datume za dva premijerska sata, sa ili bez dogovora sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem, za kojeg tvrdi da ignoriše obavezu koju mu propisuje Ustav, i izbjegava da bude kontrolisan od strane Skuspštine.

Nikolić je takođe tražio da se odredi datum sjednice za kontrolno saslušanje Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, u vezi izbora direktora policije.

"U zavisnosti od toga da li će predsjednik Skupštine Mandić pristati na zahtjeve opozicije, definisaće se i odgovor opozicije u odnosu na buduće djelovanje u Skupštini", rekao je Nikolić "Vijestima".

Bonus video: