Mandić: Ne znam kada se Spajić vratio iz Brisela, niko ne treba da preklinje

Na pitanje da li se odlaganjem premijerskog sata izražava nepoštovanje prema poslanicima, Mandić kaže da poslanici mogu sami da procjenjuju, da su oni slobodni ljudi

20408 pregleda 17 komentar(a)
Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Znam da je premijer Milojko Spajić juče bio u Briselu, ne znam kada se vratio, ali mi smo dobili obavještenje da je on spreman u ponedjeljak da odgovora na sva pitanja i mislim da dva ili tri dana odlaganja neće ništa promijeniti ni u kvalitetima pitanja, ni u kvalitetima odgovora, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

On je novinarima nakon današnje sjednice Skupštine rekao da nije upoznat sa svim detaljima.

Mandić je na pitanje da li se odlaganjem premijerskog sata izražava nepoštovanje prema poslanicima, kazao da poslanici mogu sami da procjenjuju, da su oni slobodni ljudi.

"Mogu procjenjivati saglasno vlastitim uvjerenjima. Vi ste vidjeli danas da poslanici parlamentarne većine nisu bili u skupštinskoj sali iz jednog jednostavnog razloga jer su oni poslanici parlamentarne većine i znali su da neće doći Vlada i premijer, dok su poslanici opozicije svakako željeli da iskažu svoj stav. Počeli smo sjednicu koja je bila zakazana, a u ponedjeljak je nastavljamo. Uvjeren sam da ćemo u ponedjeljak dobiti sve odgovore i da će se ovo zvati juče", istakao je Mandić.

Osvrnuo se i na današnje tvrdnje Spajića da je opozicija tražila da se premijerski sat odloži.

Mandić kaže da je na kolegijumu od prije sedam dana, kada su se dogovorili oko održavanja premijerskog sata, bila inicijativa od jedne grupe opozicionih poslanika da se premijerski sat održi u ponedjeljak.

"Bila je ta inicijativa, ali kako je parlamentarna većina u dogovoru koji je napravljen istrajavala da se premijerski sat održi danas, ta inicijativa nije prihvaćena i oni koji su bili predlagači su odustali od nje", rekao je Mandić.

Istakao je da je opozicija prihvatila da premijerski sat bude danas, ali i dodao da je činjenica da je pomjeranje traženo, tako da tu premijer, kako kaže, ništa nije pogriješio. Odnosno da je postojala takva priča i zahtjev opozicije.

Na pitanje novinarke TV Vijesti, predsjednik Skupštine osvrnuo se i na konstataciju premijera da je opozicija "preklinjala" da premijerski sat bude u ponedjeljak.

"Mislim da niko nikad nikoga ne treba ni da preklinje, nego da sve možemo dogovorom i sporazumom da riješimo", rekao je Mandić.

Spajić je sinoć otkazao prisustvo na za danas planiranom premijerskom satu zbog, kako su saopštili iz kabineta premijera, službene posjete Briselu.

On je ranije danas na društvenoj mreži Iks poručio da su kolege iz opozicije preklinjale da premijerski sat bude u ponedjeljak, na šta mu je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, takođe na Iksu poručio da ponovo laže.

Nakon toga je iz Spajićevog kabineta saopšteno da je Spajić iz parlamenta informisan da je zahtjev opozicije da se premijerski sat zakazan za danas odloži za ponedjeljak.

Šef kluba poslanika Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je danas da je poslije sinoćnjeg obavještenja Spajića da danas neće doći na Premijerski sat, postao mjera političkog kukavičluka i izricanja neistina.

On je novinarima u Skupštini rekao da su na kolegijumu dobili informaciju da je Spajić u Crnoj Gori i da je sinoć bio u Podgorici.

"Trenutno se nalazi u Crnoj Gori, a obaviješteni smo da zbog posjete Briselu nece biti na premijerskom satu", rekao je on.

Bonus video: