Nikolić: Fabriku neistina PES-a raskrinkao Mandić

"Milojko Spajić danas je preko svojih saradnika probao da se vadi, i uvalio se u novu neistinu"

22536 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da je "fabriku neistina" Pokreta Evropa sad (PES) "raskrinkao" predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

"Iako je kasno sinoć otkazao premijerski sat jer je navodno u Briselu, a onda vidjen u Podgorici, Milojko Spajić danas je preko svojih saradnika probao da se vadi, i uvalio se u novu neistinu. Raskrinkao ih je, vjerovali ili ne, Andrija Mandić", napisao je Nikolić na mreži X.

Nikolić je podsjetio da je poslanik PES-a Darko Dragović kazao da je "šef kluba poslanika DPS-a još prošle nedjelje tražio od premijera Spajića pomjeranje premijerskog sata za ponedeljak 1. jul, pravdajući to ozbiljnijim odnosom prema građanima".

"Prihvatajući molbe Andrije Nikolića, a imajući u vidu zgusnut raspored obaveza, zatraženo je odlaganje sjednice Skupštine. Sve ostalo je spinovanje i jeftino politikanstvo", rekao je Dragović.

Mandić je novinarima dakas kazao da je na kolegijumu od prije sedam dana, kada su se dogovorili oko održavanja premijerskog sata, bila inicijativa od jedne grupe opozicionih poslanika da se premijerski sat održi u ponedjeljak.

"Bila je ta inicijativa, ali kako je parlamentarna većina u dogovoru koji je napravljen istrajavala da se premijerski sat održi danas, ta inicijativa nije prihvaćena i oni koji su bili predlagači su odustali od nje", rekao je Mandić.

Bonus video: