Mugoša: Evropski savjet jasno pojasnio stvari Spajiću i PES-u

Većina se poigrava sa evropskim putem Crne Gore, potcjenjuju EU i svjesno urušavaju partnerski odnos, kazao je potpredsjednik SD-a

5434 pregleda 16 komentar(a)
Mugoša, Foto: Boris Pejović
Mugoša, Foto: Boris Pejović

Vladajuća većina se poigrava sa evropskim putem Crne Gore, potcjenjuju Evropsku uniju i svjesno urušavaju partnerski odnos, kazao je potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

On je prokomentarisao saopštenje Evropskog savjeta, u kojem se navodi da je sastanak predsjednika tog tijela Šarla Mišela i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u Briselu uslijedio nakon odlaganja posjete Crnoj Gori zbog nedavnih političkih dešavanja u zemlji.

"Pošto se premijer i PES prave da ne znaju o čemu se radi i kakve su posljedice njihovog čvrstog zagrljaja sa NSD-om, evo im jasno pojašnjenje u zvaničnom saopštenju Evropskog savjeta nakon sastanka predsjednika ES Mišela i predsjednika CG Milatovića…", napisao je Mugoša na Iksu.

Dobro je, kaže, da ovo pogledaju i ministarka evropskih poslova, ministar odbrane i glavni pregovarač, "jer i oni ne znaju i ne vide…"

"Sastanak je uslijedio nakon odlaganja posjete predsjednika Mišela Crnoj Gori zbog nedavnih političkih dešavanja u zemlji. Nakon pozitivnog IBAR-a važno je ostati na putu EU u svim aspektima. EU računa da će CG zadržati pozitivan reformski zamah i ostvariti strateški put EU, ne samo riječima, već i djelima svih političkih aktera. Postoji novi zamah u procesu proširenja EU i CG kao predvodnik u procesu pristupanja ima stvarnu priliku da napreduje. Ovo ne treba trošiti ili uzimati zdravo za gotovo. Dobrosusjedski odnosi ostaju suštinski element procesa pridruživanja i ne bi trebalo da budu ugroženi. Nažalost, većina se poigrava sa evropskim putem CG… Potcjenjuju EU i svjesno urušavaju partnerski odnos…", zaključio je Mugoša.

Bonus video: