Brđanin preuzeo funkciju od Radovića; Šaranović: Ovo je posljedica opredjeljenja Vlade da poštuje sudske odluke

Ministar rekao da je sa sva tri direktora imao profesionalnu i saradnju usmjerenu na dobrobit sistema,

23971 pregleda 43 reakcija 42 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović obavijestio je javnost da je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića i Zorana Brđanina, koji prema presudi Upravnog suda nastavlja mandat na poziciji direktora.

Šaranović je u saopštenju naveo da je "ovo okolnost koja je posljedica opredjeljenja Vlade Crne Gore da poštuje sudske odluke".

Nakon obavljene tehničke primopredaje, navodi se u saopštenju, razgovarali su o prioritetima rada, već sprovedenim reformama i planiranim brojnim aktivnostima usmjerenim na unapređenje rada Uprave policije u svim oblastima.

"Bez obzira što su se od formiranja ove Vlade dogodile tri tranzicije na poziciji direktora, postignuti rezultati govore da gradimo sistem koji je funkcionalan, otporan i spreman da odgovori na sve izazove koji se pred nama nalaze. Ovom prilikom naglašavam i da sam sa sva tri direktora imao profesionalnu i saradnju usmjerenu na dobrobit sistema, jer je fokus na postizanje pune funkcionalnosti cijelog organa odraz i lične i kolektivne odgovornosti. Tim putem nastavljamo i dalje, jer su svaka funkcija i mandat prolazni, a postignuti rezultati jedino što ostaje i iza sistema i pojedinca", rekao je Šaranović.

Bonus video: