Mikijelj: Jovanović da se odredi, ili će razgovarati sa nama ili sa DPS

"Žao nam je što su neki drugi, vjerovatno uslijed prevelikog samopouzdanja, olako počeli da otpisuju potencijalne saradnike, ali svakako je pozitivno što smo sinoć imali to svojevrsno priznanje da se politikom isključivosti ništa ne može postići"

17345 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Mikijelj, Foto: Boris Pejović
Mikijelj, Foto: Boris Pejović

Nosilac liste "Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad" Mladen Mikijelj kazao je da nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović može pregovarati sa tom koalicijom ili sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Jovanović je sinoć u emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti kazao da će pozvati Novu srpsku demokratiju, koja je jedna od članica koalicije "Za budućnost Budve" i DPS na razgovore.

U emisiju je bio pozvan i Mikijelj koji je rekao u neformalnom razgovoru, da je sa svojim kolegama iz koalicije došao do zaključka da bi najbolje bilo da večeras u ovoj emisiji njihovu koaliciju predstavlja funkcioner budvanskog SNP Krsto Rađenović. Budući da je to saopštio samo nekoliko sati uoči početka emisije Reflektor, to je za urednicu i voditeljku emisije Aleksandru Mudrešu bilo neprihvatljivo. Ideja je bila da stavove u studiju TV Vijesti sučele nosioci lista.

Mikijelj je u saopštenju rekao da su tokom cijele izborne kampanje, izborne večeri i u postizbornom periodu ponavljali da su otvoreni za dijalog i dogovor sa svima osim sa DPS-om i njihovim satelitima.

"Žao nam je što su neki drugi, vjerovatno uslijed prevelikog samopouzdanja, olako počeli da otpisuju potencijalne saradnike, ali svakako je pozitivno što smo sinoć imali to svojevrsno priznanje da se politikom isključivosti ništa ne može postići. Ono što je i dalje frapantno biračima naše koalicije 'Za budućnost Budve', a siguran sam i velikoj većini birača i odbornika liste grupe građana 'Budva naš grad', jeste da Jovanović ima smjelosti da u istu ravan stavlja Novu srpsku demokratiju i Demokratsku partiju socijalista", rekao je Mikijelj.

Dodao je da je Jovanović sinoć simbolično napravio paralelu između njega "koji pod brutalnom prisilom prikovan ležim na zemlji ispred zgrade SO Budva i parapolicajca koji je, pritiskajući moj vrat svojim koljenom, imao namjeru da me ubije".

"To je nešto što nas je sinoć sve zateklo, jer smo smatrali da makar u toj borbi protiv bivšeg kriminalnog režima imamo ono što je zajedničko i što nas spaja. Želio bih da pošaljem jasnu poruku da Nikola Jovanović može pregovarati ili sa nama ili sa DPS-om. To su dvije vrlo jednostavne opcije. Razgovor sa nama i bratski dogovor očekuje i ubjedljiva većina ljudi koji se nalaze na njegovoj listi, kao i birači koji su ih birali, te neka se Jovanović dobro zapita koliko je ispravno i moralno ići u pregovore sa DPS-om i ljudima koji su do juče bili spremni da nas eliminišu. Budva očekuje pomirenje, predan rad i pažnju koja ona nesumnjivo zaslužuje, a to se sigurno ne može postići praveći bilo kakve dilove sa DPS-om koji je stvorio sve probleme koje danas mukotrpno rješavamo", zaključio je Mikijelj.

Bonus video: