Spajić na Samitu NATO-a: Ostajemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik

Predsjednik Vlade Crne Gore je izrazio očekivanje da će Samit NATO-a donijeti konkretne akcije koje će doprinijeti globalnoj bezbjednosti i stabilnosti

20630 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Samit NATO-a u Vašingtonu prilika je da ojačamo naš savez i prilagodimo se novim bezbjednosnim izazovima, kazao je premijer Milojko Spajić.

Spajić predvodi delegaciju Crne Gore na Samitu NATO-a koji se održava u Vašingtonu.

Povodom početka Samita Spajić je poručio da mu je zadovoljstvo što predvodi delegaciju Crne Gore i istakao da je ova godina u kojoj se obilježava 75 godina NATO-a, posebna i po tome što svjedočimo istorijskom poboljšanju raspodjele tereta među NATO saveznicima.

Milojko Spajić
foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

"23 saveznika među kojima je i Crna Gora, trenutno su na ili iznad minimalnog nivoa od 2 odsto BDP-a za odbrambenu potrošnju to je više nego duplo u odnosu na izdvajanja prije samo četiri godine. Investiramo u modernizaciju i opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta i spremni smo da ostanemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik NATO-a", rekao je Spajić, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Crne Gore je izrazio očekivanje da će Samit NATO-a donijeti konkretne akcije koje će doprinijeti globalnoj bezbjednosti i stabilnosti.

Na marginama Samita Spajić je, navodi se u saopštenjum imao brojne susrete i razgovore sa liderima država članica, između ostalih sa predsjednikom SAD Džo Bajdenom, predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Španije Pedrom Sančezom, premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom te premijerom Islanda Bjarni Benediktsonom...

Bonus video: