Odović više neće biti u Vladi

Spajić predložio Skupštini da razriješi Odovića

22141 pregleda 69 reakcija 42 komentar(a)
Odović, Foto: Boris Pejović
Odović, Foto: Boris Pejović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović više neće biti član Vlade.

To pokazuje dokument Predlog za razrješenje članova 44. Vlade Crne Gore koji je premijer Milojko Spajić dostavio Skupštini Crne Gore.

Prema tom dokumentu, Spajić je predložio Skupštini da razriješi Odovića

razrješenje članova 44 vlade
foto: Printscreen

Sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji Vlade zakazana je za 11 časova.

"Vijesti" su danas objavile da ako danas budu izabrani novi ministri i potpredsjednici Vlade Milojka Spajića, na njenom prvom okupljanju možda neće biti mjesta za stolom u sali u kojoj se održavaju sjednice, jer članova Vlade može biti najmanje jedan više nego što trenutno tamo ima stolica i kompjutera - 31, a za tim stolom sjede još i generalni sekretar i predstavnik Sekretarijata za zakonodavstvo.

Prema informacijama "Vijesti", rekonstruisana 44. vlada imaće 26 ili 27 ministarstava, pet potpredsjednika bez resora i premijera.

Poslanici će danas, shodno odluci sa jučerašnje sjednice kolegijuma predsjednika Skupštine, nastaviti sjednicu parlamenta tačkom koja se odnosi na izbore i imenovanja, u okviru koje će tri sata raspravljati o rekonstrukciji vlade i potom izglasati predložene nove kadrove. Ova odluka je donesena bez saglasnosti opozicije, koji su oštro kritikovali i dosadašnji proces rekonstrukcije.

Za nove kadrove u vladi biće predloženi funkcioneri Bošnjačke stranke (BS), Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP).

Bošnjačka stranka bi mogla da u rekonstruisanoj Vladi dobije šest pozicija.

Pripašće im kako su konstatovali na sjednici Glavnog odbora (GO) BS-a, koji je sinoć podržao ulazak u Vladu, “11 odsto vlasti po dubini”.

Bonus video: