Evropski savez: Mujoviću, podnesi ostavku, jer više ni sam ne znaš nadležnosti svog resora

"Zbog toga i ovo okretanje 'narodu', a ne građanima, jer je jasno da će se za tanki broj glasova boriti upravo sa NSD, DNP, Pravom, Slobodnom i ostalim partijama koje baštine taj vokabular u kojem je građanin višak", poručili su iz Evropskog saveza

4625 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Evropski savez
Foto: Evropski savez

Evropski savez reagovao je na današnje obraćanje Saše Mujovića, člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) i ministra energetike u Vladi Crne Gore povodom skraćivanja mandata podgoričkoj Skupštini, poručujući mu da podnese ostavku, te ističući da njegovo današnje obraćanje jasno pokazuje u kakav je ćorsokak PES skrenuo sa politikom Andrije Mandića.

"Sve pršti od 'narodaaaaa' i 'narodneeee volje', uz deseterac, pozivanje na čast, obraz, vjeru i nevjeru, pretkosovski ciklus i ostale budalaštine, svojstvene ljudima koji su cio život fino živjeli od članstva u partiji, ali nikad nijesu bili na političkoj sceni.

Ako se pitate u kojoj je partiji bio Mujović, a iz njegovog PES-a tvrde da ni mačka nije mogla lovit miševe ako nije bila u DPS prije 30.avgusta 2020 - onda je jasno da je višestruki dekan i član mnogih komisija imao barem još jednu člansku", navodi se u saopštenju Evropskog saveza dostavljenom medijima.

Iz ovog političkog saveza kazali su da, pošto je efikasno oslobođen nafte i gasa u novoj vladi, Mujoviću ostaje da pored žive gradonačelnice Injac pokuša povratiti ugled PES-a, koji će proći i u Podgorici kao u Budvi.

"Znamo da mu neće biti lako, jer treba objasniti da zašto je Dajković bio glavni igrač PES-ove vlasti, zašto je grad prljaviji nego ikad, zašto je u sabraćaju haos, đe je novi tramvaj, kolektor i desetine stvari koje su obećavali.

Zbog toga i ovo okretanje 'narodu', a ne građanima, jer je jasno da će se za tanki broj glasova boriti upravo sa NSD, DNP, Pravom, Slobodnom i ostalim partijama koje baštine taj vokabular u kojem je građanin višak. Zato Mujoviću dajemo prijateljski savjet - to nije tvoje društvo i 'nestranački' podnesi ostavku, jer više ni sam ne znaš nadležnosti svojeg resora", navode iz Evropskog saveza.

Dodaju da će za njih upravo svako građanin biti u centru pažnje i njegove, a ne tuđe, potrebe prioritet.

"Brzo će izbori, a sa njima pobjeda evropske, građanske i moderne Podgorice", zaključili su iz Evropskog saveza.

Bonus video: