Demokrate: Poljoprivreda je velika razvojna šansa Pljevalja

"Pljevlja su regionalno prepoznata po "pljevaljskom siru" kao kvalitetnom proizvodu, a koliko bi tek prepoznatljivih pljevaljskih proizvoda moglo biti kada bi se više ulagalo u razvoj ove grane privrede?"
0 komentar(a)
DEMORATE, Foto: Demokrate
DEMORATE, Foto: Demokrate
Ažurirano: 20.07.2017. 13:46h

Mladi Demokratske Crne Gore, predvođeni predsjednikom Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom, Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata i dalje obilaze domaćinstva u Pljevljima, saopšteno je iz ove partije.

"Ovaj put su posjećena domaćinstva u Šumanama, Zekavicama i Vilićima. Upravo je mještanka Vilića, gospođa Lućić, u razgovoru sa predsjednikom Bečićem iskazala zabrinutost zbog činjenice da pljevaljska sela svakim danom napušta sve veći broj mladih, dok uglavom na selu ostaju staračka domaćinstva. Kako je lokalna vlast zapostavila selo i kako nije imala jasnu strategiju razvoja poljoprivrede u Pljevljima, mlađi ljudi nisu vidjeli budućnost u bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom, te su pošli tražiti bolji život u nekim drugim sredinama", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da se ovakvo stanje mora promijeniti.

"Poljoprivreda je velika razvojna šansa Pljevalja, a time i sjevera naše države. Osim toga, Pljevlja su regionalno prepoznata po "pljevaljskom siru" kao kvalitetnom proizvodu, a koliko bi tek prepoznatljivih pljevaljskih proizvoda moglo biti kada bi se više ulagalo u razvoj ove grane privrede? Demokrate su prepoznale potencijale pljevaljskih sela i radiće na tome da se, uz adekvatne inicijative, zajednički rad i pregalaštvo stanovnika ove opštine iskoriste u svrhu razvoja poljoprivrede na ovom području, koja će za rezultat imati i unapređenja životnog standarda svih žitelja Pljevalja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: