Marković: Mandić pokušava da obesmisli Skupštinu i zavede samovolju

"Ovakvu samovolju jednog čovjeka ne pamti moderni crnogorski parlamentarni život i što govori u prilog tvrdnji šta su zapravo Mandićeve suštinske namjere", rekla je potpredsjednica LP-a

5166 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije, kazala je da predsjednik Skupštine Andrija Mandić jasno želi da u potpunosti, otvoreno obesmisli sve procese koje ne može kontrolisati, pa to radi i sa parlamentom.

"To je taktika diktatora Vučića, a vojvoda Mandić radi sve da je sprovede i u Podgorici. Ako se premijer Spajić pomirio sa sudbinom i sve konce prepustio Mandićevoj kliki, parlamentarna opozicija više to ne smije tolerisati već snažno reagovati, te posebno sa ovim upoznati naše međunarode partnere. Samoproklamovani četnik Mandić takođe ne prestaje sa pokušajima da kao predstavnik zakonodavne vlasti preuzme i kontrolišući sve grane vlasti. Skupština se od toga mora zaštititi kao najviši dom građana i nikad se više ne dozvoliti Mandiću da samovoljno prekida sjednicu, optužujući navodno Odbor za ekonomiju, na kome je bio premijer Spajić, da ne poštuju Skupštinu Crne Gore. Ovakvu samovolju jednog čovjeka ne pamti moderni crnogorski parlamentarni život i što govori u prilog tvrdnji šta su zapravo Mandićeve suštinske namjere", saopštila je Marković.

Kazala je da se svjesno i planski slabi snaga institucija i "pretvara u (samo)volju pojedinaca, podanika Mandića i Spajića kojima upravlja diktator Vučić".

"Da ovo nije slučajno potvrđuje i to da je nedavno javno kazao poslaniku EP Piculi da ima uticaja i da će njegov uticaj biti još veći na unutrašnju i spoljnu politiku Crne Gore", zaključuje potpredsjednica LP-a.

Bonus video: