Ljuljđuraj: Vlast nema socijalnu politiku, nije orijentisana na izazove sa kojima se građani suočavaju

"Od preraspodjele funkcionerskih fotelja i uhljebljivanja partijskih kadrova kao prioriteta nema se ni vremena, a ni ideja da se povede briga o onima kojima je pomoć zaista potrebna"

2035 pregleda 15 komentar(a)
Ljuljđuraj, Foto: Printscreen/Youtube
Ljuljđuraj, Foto: Printscreen/Youtube

Za razliku od današnje vlasti koja nema socijalnu politiku, a nije ni orijentisana na izazove s kojima se građani svakodnevno suočavaju mi smo uvjereni da Crna Gora mora da bude i država socijalne pravde, saopštila je članica Inicijativnog odbora Stranke evropskog progresa (SEP) Rozalina Ljuljđuraj.

"Od preraspodjele funkcionerskih fotelja i uhljebljivanja partijskih kadrova kao prioriteta nema se ni vremena, a ni ideja da se povede briga o onima kojima je pomoć zaista potrebna. O tome se čak i ne priča. Jednostavno, ova vlast nema socijalnu politiku. Samo dio onoga što Stranka evropskog progresa podrazumijeva pod ambicijom da Crna Gora bude država socijalne pravde je: opipljiva pomoć porodicama kojima je pomoć zaista potrebna, uključenje majki nakon poroda na tržište rada, kontinuirana i široka briga o starima i konkretna socijalna pomoć u vidu socijalnih radnika na terenu“, kazala je Lulđuraj.

U ovoj oblasti, dodaje, kompjuter i šalter ne mogu nadomjestiti čovjeka.

Bonus video: