DPS Gusinje: Uoči predstojećih lokalnih izbora BS koristi zvanični profil Opštine kao sredstvo za predizbornu kampanju

"Ova vlast je sve do sada pokazivala nedostatak stvarne brige za potrebe građana, a sada se čini da je ovaj projekat samo još jedan u nizu predizbornih trikova"

9965 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Uoči predstojećih lokalnih izbora u Gusinju, Bošnjačka stranka (BS), koju predvodi trenutni predsjednik Opštine, Sanel Balić, koristi zvanični profil Opštine Gusinje kao sredstvo za predizbornu kampanju, čime se još jednom otkriva njihova neodgovorna i politički motivisana praksa, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Gusinje.

"Nedavna objava na zvaničnom kanalu Opštine o raspisivanju tendera za rekonstrukciju objekta Stanice policije i filijale Uprave unutrašnjih poslova, vrijednog 200.000 eura, predstavlja klasičan primjer zloupotrebe javnih resursa u svrhu političkog marketinga", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je važno napomenuti, da dok Balić ističe kako je ovaj projekat konačno na putu ka realizaciji, Bošnjačka stranka nije imala iste brige kad su bili u koaliciji sa DPS-om u prethodnim godinama.

"Tada, iako je nedostatak funkcionalne Stanice policije bio poznat problem, Bošnjačka stranka nije smatrala ovaj projekat dovoljno važnim da bi se zajedno posvetili njegovom rješavanju. Umjesto toga, njihovo interesovanje za ovaj projekat iznenada je oživjelo samo u trenutku kada se bliže izbori, što dovodi u pitanje njihove stvarne motive i ne samo da pokazuje neozbiljnost trenutne vlasti, već i njihovu spremnost da manipulišu javnim informacijama", piše u saopštenju.

Fotografija koju je dostavio DPS
Fotografija koju je dostavio DPSfoto: DPS

Poručili su da se rekonstrukcija objekta, koja je godinama bila u fazi rješavanja, sada koristi za političke svrhe, "što dodatno potvrđuje da Bošnjačka stranka nije u stanju da pruži realna rješenja za probleme sa kojima se građani Gusinja suočavaju".

"Ova vlast je sve do sada pokazivala nedostatak stvarne brige za potrebe građana, a sada se čini da je ovaj projekat samo još jedan u nizu predizbornih trikova", dodaje se.

Fotografija koju je dostavio DPS
Fotografija koju je dostavio DPSfoto: DPS

"DPS Gusinje poziva sve građane da pažljivo razmotre motive iza ovakvih 'napredaka' i da ne nasijedaju na političke igre i manipulacije trenutne vlasti. Građani Gusinja zaslužuju transparentnost i istinsku posvećenost rješavanju problema, a ne političke predstave koje služe samo za kratkotrajne koristi pred izbore. Vrijeme je da se izaberu lideri koji će zaista raditi u interesu svih građana, a ne samo za političke ciljeve. Bošnjačka stranka treba da prestane sa zloupotrebom zvaničnih kanala i da se fokusira na stvarne probleme i potrebe Gusinja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: