Kadić: Razumijem razočaranje građana u ono što se dešavalo poslije 30. avgusta

Kadić navodi i da su svjesni izazova koje nosi prvo učešće na izborima, ali i da su uvjereni da su izgradili dovoljno snažnu mrežu koja će omogućiti prisutnost kontrolora i posmatrača Pokreta Naprijed na svim biračkim mjestima

6014 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed
Foto: Pokret Naprijed

Nosilac liste "Pokret Naprijed - Za Podgoricu i porodicu" Vuk Kadić kazao je da razumije razočaranje građana u ono što se dešavalo poslije 30. avgusta 2020. godine.

U Pokretu Naprijed očekuju da budu najprijatnije iznenađenje na lokalnim izborima u Podgorici zakazanim za 29. septembar.

"Poznato je da je svaki izborni rezultat kombinacija emocija i tehnike. Emocija je poruka koju šaljete ka biračima, dok je tehnika organizacija pokreta. Ukoliko nemate jedan od tih elemenata, ni rezultat neće biti dobar", rekao je Kadić.

Istakao je da je srećan što su okupili tim stručnih i posvećenih ljudi koji vjeruju u njihovu viziju.

"A naš cilj tokom kampanje je da energija koja postoji među nama dopre do svakog građanina. Ukoliko uspijemo u tome, rezultat će iznenaditi mnoge".

Kadić navodi i da su svjesni izazova koje nosi prvo učešće na izborima, ali i da su uvjereni da su izgradili dovoljno snažnu mrežu koja će omogućiti prisutnost kontrolora i posmatrača Pokreta Naprijed na svim biračkim mjestima.

On tvrdi sa su do sada uložili značajne napore u organizaciju i formiranje timova koji će biti na terenu tokom cijelog izbornog dana, osiguravajući tako da svaki glas dat Pokretu bude pravilno prebrojan.

Iz Pokreta Naprijed navode i da "trenutna istraživanja pokazuju da će, zbog negativne kampanje koje stranke vode, izlaznost biti relativno mala".

"Zbog toga bi motivisanje birača da izađu na izbore trebalo da bude od ključne važnosti za sve koalicije i partije koje učestvuju na ovim izborima. U Pokretu Naprijed vjeruju da je svaki glas bitan i da apstinencija nikada nije dio rješenja. Zbog toga će kandidati za odbornike liste Pokreta Naprijed biti u direktnom kontaktu sa građanima, kako bi ih informisali o važnosti učešća što više građana na ovim izborima". navode iz Pokreta.

Ističu da nude konkretan program u pet tačaka i rješenja za ekonomiju, infrastrukturu, socijalne probleme, kao i da daju odgovore za bitne probleme mladih i ekologiju.

Bonus video: