Vujović: Ako je Spajiću ostao gram integriteta smijeniće Aleksića; Vuković Kuč: "Srbuje" da izbjegne kaznu na izborima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimir Aleksić boravio je u međudržavnoj posjeti Srbiji, gdje se sastao sa ministrom kulture u Vladi Srbije Nikolom Selakovićem

18322 pregleda 68 reakcija 67 komentar(a)
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Predsjednik SDP-a i jedan od lidera Evropskog saveza Ivan Vujović kazao je da ako je premijeru Milojko Spajiću "ostao gram integriteta" da će odmah smijeniti potpredsjednika Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimira Aleksića.

"To što je za potpredsjednika postavio nacional-šovinistu samo je po sebi skandal pa današnje brukanje države nikoga ne čudi. Spajić je omogućio DF-u da sa državnih funkcija ruše Crnu Goru. Zato je i gori od DF-a", napisao je Vujović na mreži X.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč kazala je da Aleksić "srbuje" kako bi izbjegao kaznu nakon što je "iznevjerio principe zbog jedne obične ministarske fotelje"

"Kad zbog fotelje, protivno stranačkom programu, priznaš nezavisnost Kosova, odustaneš od izlaska Crne Gore iz NATO, zaboraviš ukidanje sankcija Rusiji, onda pred izbore kreneš da 'srbuješ' da bi izbjegao kaznu što si iznevjerio principe zbog jedne obične ministarske fotelje", napisala je Vuković Kuč na mreži X.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimir Aleksić boravio je u međudržavnoj posjeti Srbiji, gdje se sastao sa ministrom kulture u Vladi Srbije Nikolom Selakovićem.

Na fotografiji koju je Vlada dostavila medijima uz saopštenje vidi se da nije istaknuta zastava Crne Gore.

"Aleksić je ukazao da dvije zemlje pripadaju istoj kulturološkoj tradiciji koju je vijekovima oblikovala hrišćanska pravoslavna vjera, kao i da se cjelokupna kultura i stvaralaštvo, kroz vijekove odvija na jedinstvenom srpskom jeziku", piše u zvaničnom saopštenju Vlade Crne Gore nakon sastanka Aleksića sa Selakovićem.

Bonus video: