Marković: Aleksić u Beogradu ponizio državu, 29. septembra u Podgorici počinjemo proces smjene vlasti

Predsjednik Stranke evropskog progresa je kazao da Crnoj Gori nije potrebna Vlada koja ne čuva njen ugled i njeno dostojanstvo

8591 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Luka Zeković
Duško Marković, Foto: Luka Zeković

Posjeta potpredsjednika Vlade Budimira Aleksića Beogradu još jedno je državno poniženje, ocijenio je predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković. On je kazao da Crnoj Gori nije potrebna Vlada koja ne čuva njen ugled i njeno dostojanstvo i da vjeruje da će 29. septembra u Podgorici započeti proces smjene takve vlade.

"Juče nas je crnogorska vlada obavijestila o međudržavnoj posjeti potpredsjednika Budimira Aleksića državi Srbiji. To je bilo još jedno državno poniženje.

Nije stvar samo u tome da nijesu istaknuti nacionalni simboli države Crne Gore, već je to i grubi atak na njenu suverenost. Istovremeno, potpredsjednik Vlade nas je 'obavijestio' da se cjelokupno kulturno i svako drugo stvaralaštvo u Crnoj Gori razvijalo na srpskom jeziku. To elementarno nije tačno", poručio je Marković u izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da je Crna Gora građanska država i da u njoj ravnopravno egzistiraju različiti nacionalni, vjerski, kulturni i jezički identiteti.

"Poštovani građani, Crnoj Gori ne treba Vlada koja ne čuva njen ugled i njeno dostojanstvo. Zbog toga vjerujem da ćemo 29. septembra u Podgorici započeti proces smjene takve vlade", zaključio je Marković.

Bonus video: