Pokret podstanara: Zabrinutost zbog mogućih političkih manipulacija i nepoštovanja volje birača

"Ne smijemo da se prepustimo prevarama i političkim igrama koje ne donose stvarne promjene", navodi se u saopštenju

3415 pregleda 29 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pokret podstanara je, u susret lokalnim izborima u Podgorici, izrazio zabrinutost zbog, kako kažu, "mogućih političkih manipulacija i nepoštovanja volje birača".

"Prema našim saznanjima, gotovo je izvjesno da će nakon izbora ponovo doći do nepoštovanja stvarnih želja građana, pri čemu će DPS vjerovatno ponovo postati 'prihvatljiv partner' u političkim kombinacijama. Pokret podstanara nema ništa protiv bilo kog političkog subjekta, uključujući DPS, jer svaki od njih ima svoje legitimne glasove birača. Međutim, ono što nije pošteno, u najmanju ruku, jeste činjenica da bi se, kada bi pred građanima bile jasno prikazane poštene namjere i realne postizborne matematičke mogućnosti, veliki dio birača možda odlučio drugačije", navodi se u saopštenju.

Kažu da je njihova "borba" usmjerena na stvaranje "transparentnog i odgovornog političkog okvira".

"Nažalost, često svjedočimo tome da politički subjekti, svjesni ove dinamike, manipulišu građanima dok ne dobiju podršku, a nakon toga se povlače i ne bave se više stvarnim potrebama i interesima zajednice. Ove manipulacije su nepoštene i nedopustive. Pokret podstanara poziva sve građane da budu svjesni ovih taktika i da ne dozvole da ih političke igre obmanjuju. Naša misija je borba za transparentnost i odgovornost vlasti, kako bi se vaša prava i interesi konačno poštovali. Ne smijemo da se prepustimo prevarama i političkim igrama koje ne donose stvarne promjene. Pozivamo vas da zajedno sa nama stanete u odbranu pravde i da ne dopustite da vaš glas bude zloupotrebljen", zaključuje se.

Bonus video: