Ruge: Popunjavanje mjesta ambasadora pri NATO-u važno za Crnu Goru

"Nastavićemo da u svakom pogledu doprinosimo jačanju jedinstva Alijanse”, poručio je Milatović

5197 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Popunjavanje mjesta ambasadora pri NATO veoma je važno za jačanje kredibilnosti članstva Crne Gore u Alijansi, kako bi država bila predstavljena na najbolji mogući način, poručio je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Boris Ruge u razgovoru s crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Milatović je danas primio Rugea i u razgovoru s njim istakao da je jačanje kredibilnosti Crne Gore kao članice Alijanse jedan od spoljnopolitičkih prioriteta države.

“Crna Gora je pouzdana i kredibilna članica NATO-a koja svojim djelovanjem potvrđuje posvećenost ispunjavanju svih obaveza. Nastavićemo da u svakom pogledu doprinosimo jačanju jedinstva Alijanse”, poručio je Milatović.

On je ocijenio da je posjeta Rugea još jedna potvrda posvećenosti Alijanse Zapadnom Balkanu, kao regionu od strateškog značaja, i da je rat u Ukrajini potvrdio važnost koju NATO ima u smislu obezbjeđivanja šire globalne bezbjednosti.

“Intenziviranje političkog dijaloga između saveznika, jedinstvo i solidarnost sa partnerima i među državama članicama, kao i odluke koje smo donijeli u kontekstu jačanja vojnog prisustva na istoku, povećanja izdvajanja za odbranu i pružanja podrške kroz NATO okvire, pokazali su snagu Alijanse”, naveo je Milatović.

Ruge je, kako se navodi u saopštenju, kazao da je za jačanje kredibilnosti članstva zemlje u Alijansi veoma važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO u, kako bi država bila predstavljena na najbolji mogući način.

„Milatović je u tom kontekstu istakao da je na tome insistirao od početka mandata nove Vlade i iskazao očekivanje da će ona u najskorijem roku uputiti prijedlog kandidata za tu poziciju“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: