Pokret podstanara: Neprihvatljivo koristiti najugroženije porodice zarad političkog profita

"Naš cilj je jasan: da pravda konačno zakuca na vrata sopstvenih domova nakon decenija selidbi, neizvjesnosti i maltretiranja", navodi se u saopštenju

3764 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Pokret podstanara
Foto: Pokret podstanara

Pokret podstanara saopštio je da je "politički nemoralno" koristiti najugroženije porodice zarad ličnog političkog profita, da je ta praksa praksa neprihvatljiva i da zaslužuje najoštriju osudu.

"Kao i na prethodnim izborima, uoči predizborne kampanje ponovo se mogu čuti brojna obećanja usmjerena ka podstanarima. Bez imalo stida, politički akteri koji su i ranije davali prazna obećanja o rješavanju stambenih problema podstanarskih porodica, sada ponovo koriste ovu ranjivu kategoriju građana u svojoj kampanji, obmanjujući javnost i najugroženije porodice u Podgorici i Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kažu da se Udruženje podstanara, sada Pokret podstanara, više od tri godine "aktivno bori za pravdu i dostojanstvo" svakog podstanara u Crnoj Gori.

"Kroz ovu borbu, pozivali smo sve političke subjekte da se uključe u rješavanje problema sa kojima se suočavaju podstanarske porodice. Nažalost, nikada nisu pokazali istinsku želju ili spremnost da djeluju u korist podstanara. Smatramo da je politički nemoralno koristiti najugroženije porodice zarad ličnog političkog profita. Ova praksa je neprihvatljiva i zaslužuje najoštriju osudu", navodi se u saopštenju.

Udruženje podstanara, koje je, kako navode, utemeljeno na principima pravde i solidarnosti, prvi put će učestvovati na predstojećim izborima u Podgorici, kako bi "svojim prisustvom osnažili borbu za prava podstanara i podigli je na viši nivo".

"Na ovim izborima, podstanari će imati priliku da glasaju za svoje udruženje – za one koji se svakodnevno bore za rješavanje stambenih pitanja i dostojanstvo svake porodice. Naš cilj je jasan: da pravda konačno zakuca na vrata sopstvenih domova nakon decenija selidbi, neizvjesnosti i maltretiranja. Neozbiljni ljudi u skupim odijelima i kožnim foteljama stambeno zbrinuti bahate se neozbiljnim obecanjima, pa čak ni to ne rade utemeljeno na znanju i pravdi, što potvrđuje neozbiljnost njihove navodne brige za najranjiviju grupu građana - podstanara", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: