Milanković: GP URA zasniva program na idejama i inicijativama od kojih su mnoge već započete i u fazi realizacije

"Od demagoga, populista i neradnika ne može se očekivati ništa drugo nego da se okite tuđim perjem, plagiraju tuđe ideje i prisvoje uspjehe koje smo postigli naše kolege i mi", kazala je kandidatkinja za odbornicu na listi "Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović

2994 pregleda 2 komentar(a)
Milanković, Foto: PES
Milanković, Foto: PES

U ovom trenutku, s pažnjom pratimo kampanju naših političkih protivnika, koji su, zbog ličnih interesa i dogovora sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), odlučili da sruše vlast u Podgorici i uspore realizaciju naših razvojnih planova, saopštila je danas Jelena Milanković, kandidatkinja za odbornicu na listi "Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović.

"Njihovo trenutno javno djelovanje zasniva se na otvorenom prisvajanju naših uspjeha i predstavljaju tuđih ideja kao da su njihove. Građani Podgorice to vide i znaju. Od demagoga, populista i neradnika ne može se očekivati ništa drugo nego da se okite tuđim perjem, plagiraju tuđe ideje i prisvoje uspjehe koje smo postigli naše kolege i mi. Opšte je poznato da cjelokupan svoj program GP URA zasniva na idejama i inicijativama od kojih su mnoge već započete i u fazi realizacije", istakla je Milanković u saopštenju

Ona je dodala da žele da Podgorica postane uzor i regionalni primjer odgovornog korišćenja javnih resursa.

"Naša misija je da eliminacijom svih neefikasnosti u upravljanju i snižavanjem rashoda na minimum, kroz sprovođenje kontrola unutar sistema Glavnog grada, doprinosimo boljem kvalitetu života svih građana", kazala je Milanković.

Ona je rekla da svjesni značaja dostupnosti sredstava, neće propustiti priliku da dobiju i planski utroše sva sredstva iz međunarodnih fondova.

"Naš plan za optimizaciju poslovanja i smanjenje troškova u gradskim preduzećima je jasan. Osnovaćemo holding kompaniju koja će objediniti brojne gradske firme, omogućavajući zajedničke sektore i službe. Ovaj model poslovanja, uporediv sa sličnim pristupima u glavnim gradovima EU, pojednostaviće tokove operacija, unaprediće poslovne procese i eliminisaće nepotrebne resurse. Naša vizija uključuje postizanje veće efikasnosti i bolje kontrole upravljanja, uz usaglašavanje strategija poslovnog razvoja sa dugoročnom vizijom grada. Kroz projekat 'Novac iz Evrope u korist građana', posvećujemo se izradi projektnih predloga za aplikaciju na programe projektnog finansiranja od strane EU i drugih relevantnih organizacija kao što su UNESCO i Horizont Europa", rekla je Milanković.

Poručila je da će planirazi razvojni budžet Glavnog grada sa fokusom na održivost, razvojnu orijentaciju i programski pristup, uz oslonac na učinak i postignuća gradskih službi i preduzeća.

"Jedna od ključnih inicijativa biće jačanje javnih poziva za popunu mjesta u upravnim odborima gradskih preduzeća i javnih ustanova, s ciljem postizanja meritokratskog upravljanja", kazala je Milanković.

Ona je navela da građani i Podgorice i Crne Gore odlučno znaju ko je najviše i najbolje radio u njihovom i teresu i ko će, ubuduće, raditi još jače.

"Plagijatore i manipulatore, prisvajaju tuđe zasluge, poslaćemo na političku marginu. Podgorica zaslužuje najbolju upravu - uz našu predanost, to ćemo i ostvariti", zaključila je Milanković.

Bonus video: