Ceković: Izgradnja istočne tribine stadiona Pod Goricom i rješavanje parking problema u centru ključne investicije

"Nakon rekonstrukcije dotrajalog terena 2014. godine, sada ćemo stadion Pod Goricom zaokružiti kao najsavremeniji sportski objekat u Crnoj Gori"

2732 pregleda 0 komentar(a)
Ceković, Foto: Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu
Ceković, Foto: Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu

Kandidat za odbornika koalicije "Za bolju Podgoricu" na predstojećim izborima u Podgorici, Dušan Ceković, najavio je početak izgradnje istočne tribine stadiona Pod Goricom i rješavanje pitanja parkinga u centru grada kao dva ključna projekta koja će unaprijediti sportske, kulturne i infrastrukturne kapacitete glavnog grada.

"Ovo su projekti koji su u potpunosti spremni i za koje skoro da nema neriješenih imovinsko-pravnih pitanja. Već početkom naredne godine, krenućemo sa izgradnjom istočne tribine stadiona Pod Goricom, u dvije faze - podzemna garaža i sama tribina. Podgorica zaslužuje moderan stadion koji će služiti ne samo za sportske događaje, već i kao multifunkcionalni prostor koji će unaprijediti kvalitet života naših građana", rekao je Ceković.

On je istakao da će nova istočna tribina, kapaciteta 6.100 mjesta, značajno unaprijediti infrastrukturu stadiona, a da će dodatni sadržaji, poput poslovnih prostora, konferencijskih sala, magacina i press prostora na površini od 5.194 metar kvadratnih, donijeti finansijske koristi gradu i pomoći u pokrivanju troškova održavanja stadiona.

"Nakon rekonstrukcije dotrajalog terena 2014. godine, sada ćemo stadion Pod Goricom zaokružiti kao najsavremeniji sportski objekat u Crnoj Gori. Ova investicija dolazi u pravo vrijeme, uoči stogodišnjice FK Budućnost, i donosi nam ne samo sportske benefite, već i nove poslovne mogućnosti za grad", kazao je Ceković.

Pored toga, on je naglasio važnost izgradnje podzemne garaže ispod istočne tribine, koja će raspolagati sa 466 parking mjesta, čime bi se riješio problem nedostatka parking prostora u centru Podgorice. Ta a garaža, zajedno sa budućim parkingom ispod trga Božene Vučinić, kako je rekao Ceković, obezbijediće potrebne kapacitete za planirano zatvaranje centra grada za saobraćaj.

"Parking ispod istočne tribine koristiće se i van sportskih događaja, čime ćemo dugoročno riješiti problem parkinga u centralnoj zoni grada. Ovo je konkretan korak ka modernizaciji saobraćaja i kreiranju pješačkih zona u centru Podgorice, što je ključni dio naše vizije razvoja grada“, poručio je Ceković.

Bonus video: