Knežević: Svi jasno da se izjasne ko su poželjni partneri u budućoj vlasti

"Mi smo mnogo puta rekli i pokazali da sa DPS-om nema saradnje i tako će biti ubuduće", poručio je predsjednik DNP

6009 pregleda 15 komentar(a)
Knežević i Dajković, Foto: Za budućnost Podgorice - grad svih nas
Knežević i Dajković, Foto: Za budućnost Podgorice - grad svih nas

Neozbiljni pojedinci, željni fotelja i što većeg komada vlasti, doveli su do vanrednih izbora u Podgorici i ugrozili njen napredak i razvoj, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

"Oni će biti kažnjeni na ovim izborima. Ne zato što mi ponovo želimo njihov poraz, nego zato što su oni gladni vlasti, gledaju samo kako da zadovolje svoje apetite, a zaboravljaju Podgoricu i njene građane", istakao je Knežvić tokom razgovora sa mještanima podgoričkog naselja Kokoti.

Kokoti
foto: Za budućnost Podgorice - grad svih nas

Iz koalicije "Za budućnost Podgorice - grad svih nas" je saopšteno da su predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, Knežević i predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković, u društvu odborničkih kandidata koalicije "Za budućnost Podgorice – grad svih nas", razgovarali sa mještanima Kokota.

Knežević je poručio da uopšte nije svejedno ko će sve čini lokalnu vlast u Podgorici nakon 29. septembra, zato što je, kako je kazao, očigledno da politički akteri imaju sasvim suprotne namjere.

"Sa nama znate na čemu ste. Pokazali smo da smo tu zbog Podgorice i Podgoričana. Oni koji su doveli do ovih nepotrebnih izbora, govore nam da će činiti novu vlast u Podgorici, ali nikako da kažu sa kim će je tvoriti. Svojim neodgovornim izjavama daju politički legitimitet onima koji su trideset godina uništavali ovaj grad. Mi smo mnogo puta rekli i pokazali da sa DPS-om nema saradnje i tako će biti ubuduće. Svi jasno treba da se izjasne ko su poželjni partneri u budućoj vlasti", rekao je Knežević.

Mandić je rekao da je Podgorica krenula naprijed sa mrtve tačke.

"Nakon dvadeset godina čekanja da vlast preuzmu odgovorni i savjesni političari i pojedinci, napravili smo dogovor da Glavni grad krene da se razvija. Građani Podgorice su takav dogovor podržali i Podgorica je krenula naprijed sa mrtve tačke", rekao je Mandić.

Kokoti
foto: Za budućnost Podgorice - grad svih nas

U saopštenju se navodi da se on osvrnuo na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata i mogućnost da se taj vrijedni resurs stavi u funkciju.

"Lokalna vlast u Podgorici do 2022. godine nije vodila računa o svim ljudima. Kroz legalizaciju omogućićemo ovim građanima da podignu kredit i da daju svoj doprinos napretku i daljem razvoju Podgorice. Podgorica mora da bude grad svih nas", kazao je Mandić

Dajković je saopštio da su Kokoti mjesto sa nagomilanim infrastrukturnim problemima.

Kokoti
foto: Za budućnost Podgorice - grad svih nas

"Mi ćemo raditi na tome da što brže i efikasnije te probleme rješavamo. Ovi problemi nisu nastali preko noći, niti su nerješivi. Međutim, bivši režim ih je decenijama gurao pod tepih", naglasio je Dajković.

U saopštenju se navodi da se on osvrnuo na "prethodnu lokalnu vlast koja je ovaj dio Podgorice i njene mještane potpuno zaboravila".

"Bivša vlast se krajnje neodgovorno odnosila prema mještanima Kokota, jasno dajući do znanja da im oni nisu prioritet. Pitanje asfaltiranja puteva, rasvjete i komunalnih problema u ovom naselju je za DPS bilo je potpuni nevažno. Mi smo, sa druge strane, za godinu i po dana pokazali namjeru da ulažemo i poboljšavamo sve djelove Podgorice. Dokazali smo da bolje upravljamo gradskim institucijama, da, poput DPS-ovog režima, ne mislimo kako da vlast iskoristimo za sebe i lično bogaćenje. Građani su nam na prvom mjestu", zaključio je Dajković.

Bonus video: