Milatović: Pozdravljam proaktivan pristup NVO, ohrabrujem ih da nastave neselektivno sprovoditi aktivnosti

"Svakodnevni primjeri funkcionerske kampanje i 'velje' zloupotrebe državnih resursa od strane izvršne vlasti zavređuju pažnju nadležnih institucija i civilnog sektora", kazao je predsjednik Crne Gore

7775 pregleda 58 reakcija 10 komentar(a)
Foto: predsjednik.me
Foto: predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozdravio je, kako kaže, proaktivan pristup nevladinog sektora u praćenju izbornog procesa i rekao da ih ohrabruje da nastave neselektivno sprovoditi aktivnosti.

"Svakodnevni primjeri funkcionerske kampanje i 'velje' zloupotrebe državnih resursa od strane izvršne vlasti zavređuju pažnju nadležnih institucija i civilnog sektora. Još jednom pozivam sve građane i građanke da iskoriste svoje biračko pravo, i kao što sam i u snimljenom videu saopštio, glasaju za one za koje misle da će odgovorno i pošteno raditi za dobrit svih", napisao je Milatović na Iksu.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je ranije danas da su Agenciji za sprečavanje korupcije podnijeli inicijative za pokretanje postupka zbog sumnje da je Milatović prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Posebna inicijativa je, kako je saopšteno, podnijeta i protiv Luke Rakčevića, kandidata za gradonačelnika Podgorice i aktuelnog zamjenika gradonačelnice.

Bonus video: