Nikolić: Parlamentarna većina nije naučila lekciju nakon debakla na izborima, Mandić otkazao sjednicu mimo zakona

"Demokratska kultura bi značila da se sjednica danas održi. Ova loša praksa devastacije parlamenta je započela u ovom sazivu i pitanje je kad će se završiti", naveo je Nikolić

33921 pregleda 151 reakcija 49 komentar(a)
Sa konferencije za medije, Foto: Aljoša Turović
Sa konferencije za medije, Foto: Aljoša Turović

Parlamentarna većina dan nakon debakla na izborima u Kotoru i Podgorici nije naučila lekciju, jer je predsjednik Skupštine Andrija Mandič otkazao sjednicu parlamenta mimo zakona, saopštio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

"Danas smo došli da prisustvujemo sjednici koja je bila zakazana za 11 časova. Kasnila je više od sat vremena, a nakon toga smo vidjeli Mandića koji mimo zakona otkazuje sjednicu, a da u sali nije bilo kvoruma. To nam govori da izborna većina dan nakon debakla u Kotoru i Podgorici nije naučila lekciju. Tu cijenu su platili jer su se netransparentno ponašali u predstavničkom domu svih građana Crne Gore", rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

Kazao je da kad izgubite na izborima možete da budete dostojanstveni, "a možete da izaberete drugi način djelovanja".

"Demokratska kultura bi značila da se sjednica danas održi. Ova loša praksa devastacije parlamenta je započela u ovom sazivu i pitanje je kad će se završiti", naveo je Nikolić.

Dodao je da se vlast zloupotrebljava, a da građani to kažnjavaju iz izbora u izbore.

"Imali smo sijaset rješenja koja nisu bila usklađena sa evropskom pravnom tekovinom", istakao je Nikolić.

Bonus video: