Milatović o tome da li će koalirati sa DPS-om u Podgorici: "Đukanovića sam politički penzionisao prošle godine"

"Mislim da se danas nismo okupili radi raspravljanja o budućnosti gradske uprave u Podgorici, nego da uputimo jednu važnu poruku, možda i najvažniju, a to je poruka dobrosusjedskih odnosa", rekao je Milatović

31513 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Sa konferencije za medije, Foto: Siniša Luković
Sa konferencije za medije, Foto: Siniša Luković

Ja mislim da sam ja Mila Đukanovića politički penzionisao prošle godine, saopštio je šef države Jakov Milatović.

On je to rekao na konferenciji za medije u okviru Samita Brdo-Brioni procesa, odgovarajući na pitanje da prokomentariše izjavu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića "da se nalazi na iskušenju i da je pitanje da li ima hrabrosti da stupi u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista u Podgorici".

"Mislim da se danas nismo okupili radi raspravljanja o budućnosti gradske uprave u Podgorici, nego da uputimo jednu važnu poruku, možda i najvažniju, a to je poruka dobrosusjedskih odnosa", rekao je Milatović.

Kazao je da regionalna saradnja, koja mora da bude utemeljena na međusobnom poštovanju i razumijevanju podjednakih i ravnopravnih, osnova crnogorskog evropskog puta.

"Temelj evropskih integracija je suštinski regionalna saradnja. Često ranije iz Crne Gore nije slat dobar signal dobrosusjedsnkih odnosa, ali mislim da je danas ta poruka poslata", naveo je Milatović.

"Zaista Crna Gora od svih zemalja kandidata ima veliku istorijsku priliku koju ne smije da propusti. Ja sam veliki afirmator evropskih vrijednosti", dodao je.

Bonus video: