Demokrate: Nenezić se uplašio od čišćenja biračkih spiskova

"Ministar Šaranović u svojoj izjavi navodi da će se saradnja odvijati u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima, a ukoliko za tako nšto bude bila potrebna izmjena zakona, u saradnji sa Evropskom komisijom će se isto i realizovati"

6279 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da se funkcioner Socijaldemokrata (SD) i Evropskog saveza Branislav Nenezić "očigledno upašio od čišćenja biračkih spiskova".

Demokrate su reagovale na saopštenje Nenezića koji je kazao da izjava ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića u kojoj, na osnovu rezultata popisa, najavljuje reviziju biračkog spiska, "nema nikakvog dodira sa realnošću".

Iz te partije su naveli i da je "fantomske birače" SD "upisivao u birački spisak dok su na čelu MUP-a bili predstavnici trodecenijskog brutalnog sistema".

"Tako u biračkom spisku imamo preko 540 hiljada birača, a prema rezultatima popisa iz 2023. godine, Crna Gora ima 489 hiljada punoljetnih stanovnika. Morate nam, kao ekspert iz ove oblasti, objasniti šta ste radili i koliko ste izbora dobili na račun fantomskih birača", piše u saopštenju.

Demokrate su navele i da je funkcioner SD-a i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović kazao "da Vlada neće nikom uskratiti pravo da glasa", te da je u tom biračkom spisku bilo "preko 14.000 dvojnika i najmanje 6.000 preminulih".

"Pričate o kršenju zakona, a upravo je vaša partija šampion u gaženju pravnog poretka države Crne Gore. Ministar Šaranović u svojoj izjavi navodi da će se saradnja odvijati u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima, a ukoliko za tako nešto bude bila potrebna izmjena zakona, u saradnji sa Evropskom komisijom će se isto i realizovati. Naravno, SD-ovcima kao dokazanim 'legalistima' ovo su španska sela", piše u saopštenju.

Demokrate su, između ostalog, navele i da je Nenezić "kao profesor fizičkog vaspitanja vrlo brzo postao ekspert i za birački spisak".

Bonus video: