Ibrahimović: Uvažavamo humanitarnu ulogu Suverenog viteškog malteškog reda

“Sagovornici su podsjetili da snažnu vezu Crne Gore i Malteškog reda predstavlja ikona bogorodice Filermose, čije je očuvanje i zaštita od izuzetne važnosti za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova

2045 pregleda 0 komentar(a)
Ibrahimović i di Pjetraganzili, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ibrahimović i di Pjetraganzili, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Crna Gora uvažava doprinos i aktivnu humanitarnu ulogu Suverenog viteškog malteškog reda u regionu Zapadnog Balkana i cijeloj Evropi, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

On se sastao danas, u odvojenim susretima, sa ambasadorom Suverenog viteškog malteškog reda Narćizom Salvom di Pjetraganzilijem i ambasadorom Jermenije Ašotom Hoakimijanom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), u razgovoru sa Pjetraganzilijem konstatovano je da Crna Gora i Suvereni viteški malteški red njeguju tradicionalno prijateljske odnose i kontinuirano rade na unaprjeđenju saradnje i jačanju političkog dijaloga na svim nivoima.

“Sagovornici su podsjetili da snažnu vezu Crne Gore i Malteškog reda predstavlja ikona bogorodice Filermose, čije je očuvanje i zaštita od izuzetne važnosti za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je kazao da Crna Gora uvažava doprinos i aktivnu humanitarnu ulogu Suverenog viteškog malteškog reda u regionu Zapadnog Balkana i cijeloj Evropi.

Iz MVP-a su rekli da je sastanak sa Hoakimijanom bio prilika da se ukaže na prijateljske odnose između Crne Gore i Jermenije, koji predstavljaju odličnu osnovu za intenziviranje političkog dijaloga i posjeta na svim državnim nivoima.

U fokusu razgovora su, kako se navodi, bil i evropske integracije, kao i mogućnosti za dalje snaženje saradnje na multilateralnom nivou.

Ibrahimović je naveo da je Crna Gora lider u regionu kada su u pitanju reformski i integracioni procesi, i podsjetio na plan Vlade da Crna Gora, do 2028. godine, postane članica Evropske unije.

Bonus video: