Bečić: Pljevlja će dobiti vikend naselja

Svjesni uloge gradske vlasti, uvijek i u svakoj prilici, Demokrate će se zalagati za razvoj grada i valorizaciju svima vidljivih potencijala, dok će rasprodaju i degradaciju koja je karakterisala dosadašnje upravljanje prepustiti mračnim stranicama pljevaljske istorije
152 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.05.2018. 06:34h

Pljevlja su po prirodnim resursima jedna od najbogatijih opština u državi. Međutim, svi pokazatelji razvoja ukazuju da su Pljevlja nerazvijena opština. Tako, danas su Pljevlja poznata kao grad koji je opustošen i uništen privatizacijom. Grad gdje imate veliku nezaposlenost i depopolaciju. Sa druge strane su dugogodišnja obećanja i fraze odlazeće vlasti o prosperitetu i ervopskoj budućnosti Pljevalja.

Dovoljno je reći: toplifikacija, drugi blok TE Pljevlja, rekonstrukcija vodovoda i građani znaju da su u pitanju manipulacije i prevare Demokratske partije socijalista.

Otilovićko jezero predstavlja neistraženi biser pljevaljskog kraja. U Pljevljima su se smjenjivale različite vlasti, ali kao da nijedna nije u dovoljnoj mjeri prepoznala kakav i koliki turistički potencijal posjeduje ovaj skriveni prirodni dragulj. Stoga ovo prirodom nam darovano bogatstvo i njegovi potencijali nisu dovoljno iskorišćeni, a mnogi gradovi i regije poželjeli bi da ga imaju u svom sastavu i, bez ikakve sumnje, znali bi šta bi s njim.

Demokratama nije bilo teško da prepoznaju da je ovaj dragocjeni resurs prirode velika razvojna šansa za unapređivanje turističke ponude u Pljevljima.

Iz tog razloga, potrebno je, bez odlagaja, uključiti Otilovićko jezero u turističku ponudu grada. Jezero bi uz određene infrastrukturne intervencije moglo postati idealna destinacija za odmor i uživanje.

Idejno rješenje Demokrata podrazumijeva izgradnju vikend naselja i etno sela na ovom jezeru, a uz to, prepoznali su i mogućnost stvaranja uslova za organizaciju sportsko-ribolovačkih događanja.

Na ovaj način, u Pljevlja će dolaziti turisti iz naše države, ali i iz regiona ljubitelji sportskog ribolova. U saradnji sa sportsko-ribolovačkim društvima, Otilovićko jezero će se promovisati kao prostor okupljanja sportskih ribolovaca koja će, uz malo entuzijazma, postati tradicionalna.

Svjesni uloge gradske vlasti, uvijek i u svakoj prilici, Demokrate će se zalagati za razvoj grada i valorizaciju svima vidljivih potencijala, dok će rasprodaju i degradaciju koja je karakterisala dosadašnje upravljanje prepustiti mračnim stranicama pljevaljske istorije.

Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

BEČIĆ: POKAZAĆEMO ŽABLJAČANIMA KAKO SE ODGVORNO VRŠI VLAST

Propovjedi i fraze o boljem životu i napretku, predizborne animacije, šarene laži i prazna obećanja, svojstvena DPS,nisu zaobišla ni opštinu Žabljak.

Umjesto ispunjenja obećanja, imamo nagomilane probleme, koji se javljaju usljed otuđenosti lokalne vlasti od građana i nedostatka sluha odlazeće vlasti za osnovne i svakodnevne probleme sa kojima se susreću stanovnici Žabljaka.

Najbolji primjer toga, između ostalog, je i gradski park, čije trenutno stanje najbolje opisuje potpuna zapuštenost. Korozirani ekseri, polomljene klupe i mobilijar. Ne postoji rasvjeta.

Osim toga, dječije igralište je polomljeno, a za djecu sa Žabljaka nema druge javne površine na kojoj bi provodili vrijeme.

Stanovnici Žabljaka znaju da gradski park može i mora da izgleda drugačije.

Demokrate, kao nosioci nove vlasti, adaptiraće park za najmlađe i osvježiti ga sadržajima za djecu. Idejnim projektom predviđena je izgradnja trotoara i postavljanje prijeko potrebne rasvjete. I ova lokacija, samo je jedna u nizu, koja se mora oplemeniti novim sadnicama rastinja, naravno, onog koje odgovara ovom podneblju. Realizovanjem ovog projekta u narednom mandatnom periodu, Demokrate će i Žabljačanima pokazati kako to izgleda kada se odgovorno vrši vlast, i šta znači raditi za račun opštine i u interesu građana.

Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.