Tražili pare za čestitku, pa kritikovali Jokića

“Ukoliko želite da građanima čestitate uskršnje praznike, obavještavamo vas da je ta usluga po cjenovniku 40 eura”
145 pregleda 62 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Crne Gore
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 17.04.2017. 06:14h

Skala radio iz Kotora u vlasništvu Slavka Mandića, optužio je juče novog gradonačelnika Kotora Vladimira Jokića (Demokrate) da dijeli građene tog grada i demonstrira mržnju prema onima koji drugačije misle od njega, zato što nije Kotoranima uputio vaskršnju/uskršnju čestitku preko talasa tog privatnog medija.

Skala radio i Mandić veoma su bliski DPS-u i neskriveno podržavaju politiku donedavno u Kotoru vladajuće partije, koju je na kormilu tog grada smjenila koalicija Demokrata, DF, SDP i URA uz podršku SNP.

„Predizborni slogan Demokrata “Pobjede a ne podjele” pokazalo se, samo je još jedna u nizu prevara birača. Njihov stvarni slogan je “Pobjede za podjele“, jer ova politička grupacija pokazuje otvorenu mržnju prema onima koji ne misle kao oni. Jokić nije čestitao jedan od najvećih hrišćanskih praznika slušaocima Skala radija. Tako nešto se još nije dogodilo od osnivanja Skale do danas, punih 15 godina pa i u onim godinama kada je vlast u Kotoru dijelila neprirodna koalicija, baš kao što je i ova današnja”, piše u nepotpisanom tekstu na portalu Skala radija.

Prije 15 godina na vlasti u Kotoru bila je koalicija prosrpskih stranaka i tadašnjeg LSCG, a Mandić je upravo tada i osnovao svoj privatni radio. Kasnije, nakon što se na vlast u tom gradu vratio DPS, Mandićevoj Skali Opština Kotor je stalno “sipala novac” iz gradske kase, uprkos tome što grad ima svoj lokalni javni servis - Radio Kotor. Promjenom vlasti prije par mjeseci, nova uprava koju predvode Demokrate, Skali ali i svim drugim medijima mimo Radio Kotora, je ukinula direktne dotacije iz opštinskog budžeta. Gradonačelnik Jokić je, prije dva dana, vaskršnju/uskršnju čestitku Kotoranima uputio preko talasa lokalnog javnog servisa.

Skala je od Opštine Kotor tražila novac u zamjenu za emitovanje gradonačelnikove uskršnje čestitke i njeno postavljanje na svom sajtu.

“Gospodo, ukoliko želite da građanima čestitate uskršnje praznike, obavještavamo vas da je ta vrsta usluga po cjenovniku Skala radija 40 eura”, piše u dopisu koji je Mandić kao direktor preduzeća “Maxko” koje je osnivač Skala radija, 10. aprila uputio Opštini Kotor, uz napomenu da će čestitku emitovati i staviti na sajt nakon što novac bude uplaćen na račun njegovog medija.

Bonus video: