Demokrate poručile DPS-u: Nama ne trebaju zatamnjena stakla, mi nemamo šta da krijemo

"Na kraju, molimo vas da nam kažete koja od bezbroj frakcija kotorskog DPS-a u raspadanju pisala ovo saopštenje kako bi znali sa kojom diskutujemo", pitale su Demokrate
5 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 31.03.2017. 07:33h

Kotorski odbor Demokrata poručio je DPS-u da se naviknu na činjenicu da su izgubili vlast u Kotoru i da je došlo vrijeme pristojnog i normalnog života i servisiranja potreba građana a ne funkcionera i aktivista partije.

Kotorski odbor DPS-a saopštio je da se vlast u ovom gradu grčevito trudi da populističkim potezima zamaže oči građanima, kako bi prikrila šta stvarno radi.

"Gotovo je, izgubili ste, naviknite se na činjenicu da je došlo vrijeme pristojnog i normalnog života i servisiranja potreba građana a ne funkcionera i aktivista partije. Znali smo da je 16. oktobra DPS nokautiran i poslat u opoziciju u Kotoru za narednu deceniju, primjetili smo i na poslednjoj sjednici lokalne skupštine da su i dalje grogirani i da pričaju i što nisu mislili da treba, ali da su dezorijentiasni do mjere da su izgubili pamćenje i dodir sa realnošću, to nismo očekivali. Saopštenje izgubljenih vođa kotorske opozicije ne zaslužuje ni jednu jedinu riječ, međutim dijelom zbog kotorske javnosti, a dijelom zbog empatije koju osjećamo prema kratkom pamćenju i još kraćoj pameti autorima ovog pisanija moramo reagovati. Gospodo iz DPS-a, naknade odbornicima su podignute sa 150 eura na 200 eura. Novac za ovo povećanje ćemo obezbijediti samo uštedama na telefonima koje ste plaćali bivšim zapolenima, mrtvim licima i na potrošnji goriva i zloupotrebi službenih vozila. Istim budžetom smo povećali davanja za sport, za kulturu, za NVO sektor", navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su poručili DPS-u da se sjete kakvu su pravnu akrobatiku izvodili kada su iz kabineta predsjednika odgovarali da Ćatović koristi Audi na osnovu prava iz Ustava Crne Gore.

"Nama ne trebaju zatamnjena stakla, mi crvene kravate nosimo tako da nas svi vide jer nemamo šta da krijemo, niti čega da se stidimo. Naši rukovodioci nisu ni jednim gestom oštetili opštinsku i državnu imovinu, a vaši su priznali da dijeluju u okviru organizovanih kriminalnih grupa. Tu je razlika, zato vi ne možete da shvatite kada se neko ponaša prirodno i normalno. Što je za vas politikanstvo, to je za ostatak svijeta norma pristojnosti. Ne varamo se da građane ne interesuje šta je sa pothodnikom, žičarom i sportskom salom, ali nam se čini da nas oči varaju kada vidimo da vi bez ikakvog osjećaja stida pominjete ove projekte. Srećom je sve ovo građane interesovalo pa smo dobili mandat da i njih i sve nadležne upoznamo sa time kako je projekat pothodnika od 300.000 eura narastao na 1.500.000 eura mimo bilo kakve skupštinske odluke, kako je sala postala spomenik vaše neuspješne vladavine, šta je bilo sa izvođačem, šta sa projektom i kako nije završena ni šest godina nakon roka. Sa žičarom se zastalo dok prebrojimo sve vaše tendere, ponude, izbore i dogovore. Srećom ste sada daleko od pozicija odlučivanja pa nećete moći ni na koji način da spriječite da se svi upoznaju sa odgovorima na ova pitanja. Na kraju, molimo vas da nam kažete koja od bezbroj frakcija kotorskog DPS-a u raspadanju pisala ovo saopštenje kako bi znali sa kojom diskutujemo? Onom koja je glasala za budžet, onom koja je glasala za odluku o prodaji Audija, onom koja je otvorila dušu o partijskom zapošljavanju ili onom koja je pokušavala da učini privid jedinstvenog DPS-a", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: