Kabinet Kusovca: Opštini Tivat ne prijeti blokada, finansijski sitem je stabilan

Iz rukovodstva Opštine istakli su da trenutno realizuju niz investicija ukupne vrijednosti 4,37 miliona eura, kao i da uskoro počinje realizacija još nekoliko projekata, poput izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama
667 pregleda 2 komentar(a)
Kusovac, Foto: Siniša Luković
Kusovac, Foto: Siniša Luković

Opštini Tivat ne prijeti finansijska blokada niti u tom smislu postoje problemi u funkcionisanju organa lokalne uprave, saopšteno je danas iz kabineta tivatskog gradonačelnika Siniše Kusovca (DPS).

Iz vrha lokalne uprave reagovali su na saopštenje OO Crnogorske Tivat koja je prije dva dana ustvrila da tom gradu prijeti finansijska blokada jer mu je preko 1,9 miliona eura ostalo zarobljeno u Atlas banci.

U međuvremenu je stigla i presuda Apelacionog suda po kojoj su Tivćani dužni da PAM-u plate 250.000 eura za autorska prava za muzička djela korištena na brojnim dešavanjima i feštama u tom gradu u organizaciji Opštine i TO Tivat.

"Finansijski sistem Opštine Tivat je stabilan, karakteriše ga dobro ostvarenje budžeta, izmirenje svih obaveza prema partnerima-izvođačima, po osnovu otplate kredita, te redovna isplata svih zarada. Naplata sopstvenih prihoda ostvaruje se u planiranom obimu, uz održavanje planirane dinamike rasta, po čemu Tivat prednjači među crnogorskim opštinama", saopštili su danas iz kabineta gradonačelnika.

Iz rukovodstva Opštine istakli su da trenutno realizuju niz investicija ukupne vrijednosti 4,37 miliona eura, kao i da uskoro počinje realizacija još nekoliko projekata, poput izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

"Dakle, na žalost partija i pojedinaca koji sav svoj politički i lični neuspjeh kanališu u bijes, nezadovoljstvo, i lažne informacije, partija i pojedinaca koje nemaju planove i programe već vape i priželjkuju finansijske i druge "katastrofe" i "blokade" – toga u slučaju Opštine Tivat neće biti. Štaviše, iznos sredstava koje Opština Tivat ima u Atlas banci, poznat je još od ranije, i taj se iznos postepeno umanjuje. Sa tog računa se isplaćuju plate zaposlenima u organima Opštine Tivat i opštinskim preduzećima i ustanovama koji imaju tekuće račune u pomenutoj banci", saopštili su iz kabineta gradonačelnika, naglašavajuči da „nema ni govora o bilo kakvoj finansijskoj nestabilnosti Opštine Tivat, niti bilo kojoj drugoj".

Bonus video: