Mlađi Radulović izlazi iz Spuža

Mlađi Radulović je u obavezi da se jednom sedmično javlja policiji
745 pregleda 1 komentar(a)
Željko Radulović, Foto: Filip Roganović
Željko Radulović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.08.2018. 05:19h

Nikšićanin Željko Radulović (18) pušten je da se brani sa slobode zbog sumnje da je učestvovao u kriminalnoj organizaciji na čelu sa svojim ocem Rankom Radulovićem. Članovi te kriminalne organizacije osumnjičeni su za planiranje više ubistava, među kojima su navodno i likvidacije visokih zvaničnika tajne službe i tužilaštva.

Iz Višeg suda je “Vijestima” rečeno da tužilaštvo nije tražilo produženje pritvora za mlađeg Radulovića, pa je njemu juče istekao dvomjesečni pritvor. Prema Zakonu o postupanju prema maloljetnicima, on se ne može držati u pritvoru duže od dva mjeseca.

Takođe, juče je istekao i rok za podnošenje optužnog akta protiv mlađeg Radulovića.

On se, prema tom Zakonu računa u starijeg maloljetnika, pa se u roku od dva mjeseca mora podnijeti i optužni akt protiv njega.

Takva odluka mogla bi da ukazuje da tužilaštvo ne posjeduje materijalne dokaze kojim se dokazuje krivica mog branjenika”, rekao je “Vijestima” njegov branilac Sava Kostić

Pritvor mu je ranije produžen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, saučesnike i opasnosti da ponovi krivično djelo. Istražitelji sumnjaju da je po nalogu svog oca prenosio poruke, skrivao kriminalce i pomagao im u bjekstvu.

Mlađi Radulović je u obavezi da se jednom sedmično javlja policiji.

On je uhapšen krajem juna. Tada su lisice na ruke stavljene i njegovom ocu.

Na spisku osumnjičenih je još 12 osoba.

Bonus video: