Šefovi su morali znati za prebijanje Pejanovića

Suđenje policajcima optuženim za prebijanje Aleksandra Pejanovića, ponovo svjedočio Oliver Bošković
497 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Saša Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Aleksandar Saša Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.10.2013. 14:56h

Bivši policajac Oliver Bošković, kazao je juče u Osnovnom sudu da pokojni bokser Aleksandar Pejanović nije mogao biti pretučen bez prethodnog znanja bivšeg načelnika podgoričkog Centra bezbjednosti Predraga Ašanina i bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

“Prebijanje Pejanovića nije se moglo odraditi bez znanja tadašnjeg načelnika CB-a Predraga Ašanina i direktora Veselina Veljovića”, rekao je Bošković.

On je to kazao na suđenju optuženim policajcima za prebijanje Pejanovića.

Bošković je dodao da u potpunosti ostaje pri svoijim ranijim tvrdnjama koje je iznio pred sudom - da su mu njegove kolege, kada je otišao da mijenja bravu u betonjerci, saopštile da su “Pejanovića prebili ka' mačku neki tipovi sa fantomkama”.

Bošković je dodao da su ga starješine u crnogorskoj policiji prije njegovog ranijeg svjedočenja pritiskale da ne otkrije da zna da je Pejanović pretučen.

Na ranijem ročištu rekao je da ga je starješina podgoričke policije Ratko Rondović upozoravao da će ostati na poslu, ukoliko kaže da nije mijenjao bravu sporne noći u prostorijama za zadržavanje.

Bošković je odlučio da progovori krajem oktobra prošle godine u podgoričkom Osnovnom sudu, navodeći da je do tada ćutao, iako je već dva puta svjedočio, jer su mu nadređeni prijetili da će ostati bez posla ako nešto kaže.

On je u međuvremenu svakako otpušten, zbog uslovne osude.

Sutkinja Larisa Stamatović-Mijušković zakazala je novo ročište u tom predmetu za 17. decembar.

Viši sud u Podgorici sredinom juna drugi put je ukinuo osuđujuću presudu policajcima Ivici Paunoviću, Milanu Kljajeviću i Milanku Lekoviću, koji su sredinom februara osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, zbog prebijanja Pejanovića u podgoričkoj betonjerci prije četiri godine.

Viši sud je ranije, u prethodnom postupku, kada su Paunović, Kljajević i Leković osuđeni na tri i pet mjeseci zatvora, vratio predmet na ponovljeno suđenje, jer po tadašnjem njihovom mišljenju u tom postupku nijesu utvrđene sve činjenice.

Zbog prebijanja Pejanovića optuženi su i bivši rukovodilac ekspoziture za poslove dežurstva u podgoričkoj policiji Ratko Rondović i njegov tadašnji pomoćnik Dušan Raičević, kojima se sudi za nesavjestan rad u službi.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević suspendovao je policajce protiv kojih se vode krivični postupci.

Bonus video: