Miliću Šakoviću pola godine, djevojci uslovna kazna

Optužnica Šakovića tereti da je sa dva nepoznata muškarca, u aprilu ove godine, napao oca i sina Ismeta i Elvisa Škrijelja
531 pregleda 4 komentar(a)
Škrijelj, Foto: Luka Zeković
Škrijelj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.06.2012. 14:32h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Maja Zeković osudila je Milića Šakovića na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj, dok je njegova djevojka Marija Petrović dobila uslovnu osudu za prikrivanje tog krivičnog djela.

Optužnica Šakovića tereti da je sa dva nepoznata muškarca, u aprilu ove godine, napao oca i sina Ismeta i Elvisa Škrijelja i nanio im lakše tjelesne povrede, dok Petrović, ukoliko počini krivično djelo u sljedećih godinu dana, čeka 30 dana zatvora, zato što je omogućavala Šakoviću nesmetan boravak u njenom iznajmljenom stanu.

Šakoviću je ukinut pritvor u kojem je bio od kraja aprila, jer sudija smatra da ne postoji opasnost od njegovog bjekstva.

“Odbrana okrivljenih je neosnovana i sračunata na ublažavanje krivice”, navela je sudija obrazlažući presudu.

U optužnici se navodi da je Šaković Elvisa udario pištoljem u potiljak, nakon čega je mlađi Škrijelj pao.

Kada je njegov otac pokušao da Šakoviću uzme pištolj i odvede sina u kuću, nepoznati muškarac ga je udario u predjelu bubrega, nakon čega je i on pao na zemlju, a oni nastavili da ih udaraju, nakon čega su pobjegli.

Stariji Škrijelj je zadobio podlive u potiljačnom dijelu, nagnječenja grudnog koša i oguljotine, dok je mlađi zadobio nagnječenja u potiljačnom dijelu.

Bonus video: