Na jesen počinje snimanje pete i posljednje sezone serije "Vavilon Berlin"

"Smještena u najmračniji period njemačke istorije, nova sezona će zaći duboko u strašni februar 1933. i njegove posljedice, kada je Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija preuzela vlast", stoji u sinopsisu

3474 pregleda 0 komentar(a)
Folker Bruh u seriji "Vavilon Berlin", Foto: Printscreen YouTube
Folker Bruh u seriji "Vavilon Berlin", Foto: Printscreen YouTube

Peta i posljednja sezona hit serije "Vavilon Berlin" dobila je i zvanično zeleno svjetlo. Ove jeseni snimaće se osam novih epizoda, prenosi "Variety".

Mnogi fanovi bili su zabrinuti za sudbinu serije nakon što je producent i distributor Sky Deutschland prošle godine saopštio da se povlači iz projekta, ali serija koja je osvojila planetu će se ipak nastaviti.

Nova sezona biće bazirana na petom romanu Folkera Kučera.

"Smještena u najmračniji period njemačke istorije, nova sezona će zaći duboko u strašni februar 1933. i njegove posljedice, kada je Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija preuzela vlast", stoji u sinopsisu.

Tim reditelja i scenarista koji čine Henk Handlogten, Akim fon Bories i Tom Tikver će raditi i na petoj sezoni, a u glavnim ulogama ponovo će biti Folker Bruh i Liv Lisa Fries.

"U posljednjoj sezoni serije stavićemo pod lupu februar 1933. Rijetko se dešaval da u tako kratkom vremenkom periodu društvo postane radikalnije rasparčano od Njemačke u ovom haotičnom mjesecu. Ne samo Gereon Rat i Šarlot Riter, već i svi naši protagnosti moraće da shvate da ima preostaje samo nekoliko opcija: da se potčine, rizikuju svoje živote otvoreno pružajući otpor, povuku se u sebe ili pobjegnu u egzil. Međutim, ovaj odlučujući mjesec otvara mogućnost promjene toka istorije u posljednjoj sekundi", stoji u saopštenju autora serije.

Bonus video: