Crna Gora na Mediteranskim e-sport igrama u Libiji: Nevena u polufinalu, muški predstavnici ispali

Nevena je poslije drugog dana završila grupnu fazu takmičenja sa skorom 3-2 i sjutra će u polufinalu igrati protiv domaćina Libije

4393 pregleda 0 komentar(a)
Nevena Marković, Foto: Miloš Todorović
Nevena Marković, Foto: Miloš Todorović

Crna Gora ima priliku da osvoji još jednu medalju na Mediteranskim e-sport igrama u Bengaziju, u Libiji.

Nakon što je Bojana Goranović u simulaciji fudbala e-Football juče osvojila treće mjesto, još jedna članica crnogorske reprezentacije, Nevena Marković, plasirala se u polufinale u takmičenju u igri Tekken 8 u ženskoj konkurenciji. Nevena je poslije drugog dana završila grupnu fazu takmičenja sa skorom 3-2 i sjutra će u polufinalu igrati protiv domaćina Libije.

Muški predstavnici nisu imali dovoljno sreće da sjutra nastave takmičenje. Aldinu Taljanoviću, koji se takmičio u muškoj konkurenciji u igri Tekken8 je poslije napete posljednje borbe u grupi polufinale zamalo izmaklo. Završio je na trećem mjestu sa skorom 3-2, što je dobar rezultat za njegovo prvo međunarodno takmičenje

Rade Pavićević
Rade Pavićevićfoto: Savez elektronskih sportova Crne Gore

Rade Pavićević je u eFootballu u muškoj konkurenciji grupu prošao kao četvrtoplasirani sa 10 bodova, pa je u četvrtfinalu ukrstio koplja sa Roksom iz Srbije i nažalost izgubio rezultatom 2-0.

Aldin Taljanović
Aldin Taljanovićfoto: Savez elektronskih sportova Crne Gore

Sjutra je posljednji dan takmičenja u Libiji. Na igrama učestvuje 14 država, a učesnici se takmiče u pomenute dvije igre u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni nagradni fond je 16 hiljada eura.

Bonus video: