Aerosmith otkazao oproštajnu turneju, neće više nastupati

Slavni rok bend saopštio je da potpuni oporavak za frontmena Stivena Tajlera nije moguć

2252 pregleda 1 komentar(a)
Stiven Tajler nastupa sa grupom Aerosmith, Foto: Shutterstock
Stiven Tajler nastupa sa grupom Aerosmith, Foto: Shutterstock

Slavi američki rok bend Aerosmith neće više nastupati. Oproštajna turneja benda stigla je do treće stanice prošlog septembra kada je frontmen Stiven Tajler zadobio oštećenje glasnica i frakturu larinksa. Sada, nakon više odlaganja, bend kaže da "potpuni oporavak od njegove povrede nije moguć".

"Uvijek smo željeli da vas oduševimo našim nastupima. Kao što znate, Stivenov glas je instrument kao nijedan drugi. Proveo je mjesece neumorno radeći na vraćanju glasa na nivo prije povrede. Vidjeli smo kako se muči uprkos tome što je imao najbolji ljekarski tim uz sebe. Nažalost, jasno je da potpuni oporavak od njegove povrede glasnica nije moguć. Donijeli smo srceparajuću i tešku, ali neophodnu odluku - kao braća - da se povučemo sa turneje", poručio je bend putem svoje web stranice.

Početak oproštajne turneje Aerosmitah obilježen je kontroverzom nakon što je žena tužila Tajlera zbog da ju je seksualno napastvovao kad je bila maloljetna. Pjevač je negirao optužbe. Nakon prvog odgađanja turneje, druga žena je tužila frontmena, tvrdeći da ju je seksualno napao 1975. godine kada je imala 17 godina, a on 27. Sudija je odbacio ovu drugu tužbu, navodeći da je prošlo previše vremena od navodnog incidenta.

Bonus video: