Bivši član grupe One Direction preminuo usljed višestrukih povreda zadobijenih u padu, pokazala obdukcija

Više supstanci je zaplijenjeno iz Pejnove hotelske sobe, što ukazuje na konzumaciju alkohola i droga

4960 pregleda 1 komentar(a)
Lijam Pejn, Foto: REUTERS
Lijam Pejn, Foto: REUTERS

Lijam Pejn je preminuo od višestrukih trauma i unutrašnjeg i spoljašnjeg krvarenja uzrokovanog padom sa trećeg sprata hotela u Buenos Airesu, saopštieno je iz kancelarije argentinskog tužioca. Obdukcija je pokazala da su povrede glave pop zvijezde bile dovoljne da izazovu smrt, prenosi Gardijan.

U toku je istraga koja uključuje ispitivanje pet svjedoka u pokušaju rekonstrukcije posljednjih trenutaka 31-godišnjeg muzičara, koja je do sad pokazala da je bio sam u trenutku pada. Više supstanci je zaplijenjeno iz Pejnove hotelske sobe, što ukazuje na konzumaciju alkohola i droga.

Bivši član grupe One Direction preminuo je u srijedu u 17 časova po lokalnom vremenu. Gosti u hotelu "Casa Sur" rekli su za Gardijan da su čuli udarce i vikanje satima prije nego što je Pejn pao.

"Mislio sam da rade na renoviranju, bilo je toliko udaraca, vrata su se tresla, tokom većeg dijela dana. Bilo je glasno, bizarno. Kasnije sam čuo sirene, misleći da je možda negdje izbila vatra. A onda sam čuo vrlo glasan krik", rekao je Dag Džons.

Recepcioner hotela je obavijestio policiju o "agresivnom muškarcu koji bi mogao biti pod dejstvom droga i alkohola", prenosi Rojters. Menadžer hotela rekao je da je čuo jak udar na zadnjem dijelu hotela, a kada je policija stigla, otkrila je da je muškarac pao sa terase u svojoj sobi.

Vjeruje se da su zaposleni u hoteli autori fotografija koje navodno prikazuju Pejnovu sobu u neredu, objavljene u lokalnim vijestima i na mreži, što je izazvalo negativne reakcije u vezi sa novinarskom etikom.

Pejnova porodica je izjavila da su "slomljeni" njegovom smrću.

"Lijam će zauvjek živjeti u našim srcima i pamtićemo ga po njegovoj nježnoj, duhovitoj i hrabroj duši. Pomažemo jedni drugima koliko možemo kao porodica i molimo za privatnost i prostor u ovom strašnom trenutku", navodi se u saopštenju.

Detalj sa mjesta nesreće
Detalj sa mjesta nesrećefoto: REUTERS

One Direction je formiran na takmičenju "The X Factor" 2010. godine. Voditelj Dermot O’Liri odao je počast Pejnu, opisujući ga kao "radost" i čovjeka koji "ima vremena za svakoga, uljudan je, zahvalan i uvijek skroman".

Pejnovi bivši članovi grupe One Direction, Hari Stajls, Luis Tomlinson, Zejn Malik i Nijal Horan, još uvijek nisu komentarisali njegovu smrt. Šeril Tvidi, sa kojom je Pajen dobio sina Bera 2017. godine, takođe nije dala komentar.

Rebecca Ferguson, koja je bila drugoplasirana u sedmoj sezoni X Factora, u kojoj je One Direction zauzeo treće mesto, i koja je otvoreno govorila o zlostavljanju unutar muzičke industrije, prisetila se susreta sa Paynom u taksiju od stanice Euston do emisije.

"Ne mogu a da ne pomislim na tog dečka koji je bio pun nade i iščekivao svetlu budućnost," tvitovala je.

"Govorio sam godinama o eksploataciji i profitiranju mladih zvezda i njihovim posledicama – mnogi od nas još uvek žive sa posljedicama i posttraumatskim stresnim poremećajem. Mnogi od nas su danas razočarani i razmišljaju, jer je konačno uzelo svoju prvu žrtvu."

Bonus video: