EURO 2024: Impresivna Španija u osmini finala, Engleska razočarala, Srbija se provukla protiv Slovenije

Završen sedmi dan Evropskog prvenstva u fudbalu

114274 pregleda66 komentar(a)
Foto: Reuters
14:51h

U odnosu na okršaj sa Engleskom na premijeri selektor Srbije Dragan Stojković je napravio tri izmjene - nema Milinković Savića, povrijeđenog Kostića i Gudelja, u startnih 11 su Tadić, Mladenović i Ilić.

14:13h

Poznati su sastavi Slovenije i Srbije.

13:27h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić otkazao je današnji trening u Nojrupinu i dao igračima slobodan dan.

Poslije neriješenog rezultata 2:2 protiv Albanije u srijedu, Hrvatska poslije dva kola na Evropskom prvenstvu ima bod.

Kako je uobičajeno, na prvom treningu poslije utakmice, treniraju samo oni igrači koji nisu bili u startnoj postavi, a prvotimci imaju trening opuštanja, ali je ovog puta Dalić oslobodio obaveza sve igrače, kako bi se ekipa odmorila i resetovala uoči odlučujuće utakmice protiv Italije, prenijela je Hina.

Dalić je u srijedu poslije utakmice rekao da utakmicom protiv aktuelnog šampiona Italije za njegovu ekipu počinje nokaut faza.

"Pobjeda nas drži u životu, neriješeno i poraz nas izbacuju iz ove priče", naveo je Dalić.

12:56h

Poruku srpskim fudbalerima poslao je najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković.

12:54h

Javio se i Luka Dončić - košarkaš Dalasa je poslao poruku slovenačkim fudbalerima.

12:53h

Biciklista, Tadej Pogačar poslao je poruku fudbalerima Slovenije uoči današnjeg meča.

11:39h

Đerdan Šaćiri je sinoć protiv Škotske postigao gol, pa je postao fudbaler koji je bio strijelac na šest velikih takmičenja zaredom.

"Pokazao je večeras da diše i živi za ovakve trenutke. To je dokazivao iznova tokom godina i godin. Stvarno je zaslužio ovaj momenat, bio je to nevjerovatan šut. Uradio je jedinu stvar koju je mogao da uradi, pomogao je timu", rekao je sinoć nakon meča selektor Švajcarske Murat Jakin.

09:48h

Srbija i Slovenija od 15 časova igraju meč drugog kola u grupi C. Tri sata kasnije počinje duel Danske i Engleske.

08:40h

Vezista francuske reprezentacije Adrijen Rabio pozvao je na glasanje na predstojećim vanrednim izborima u Francuskoj, ali je izrazio želju da se "plavi" drže dalje od političkih tema tokom svog učešća na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, preneo je L'Equipe.

Rabio se na konferenciji za novinare u Paderbornu pridružio saigračima u pozivima za glasanje, ali je dodao da ne treba ići dalje pošto je u toku prvenstvo.

"To je važna tema u smislu da predstavljamo reprezentaciju Francuske. U pitanju je budućnost zemlje, to je veoma važna, čak goruća tema. Svako je slobodan da misli šta hoće, da ima uvjerenja, da iznosi svoje mišljenje. Ono što jednostavno želimo da kažemo ljudima jeste da odu i glasaju", rekao je Rabio.

Prema njegovim riječima, tim ne smije previše da bude ometen tim političkim pričama a igrači bi to trebalo da ostave po strani.

Francuski tim učestvuje na Evropskom prvenstvu u pozadini političke krize i vanrednih parlamentarnih izbora, zakazanih u dva kruga, 30. juna i 7. jula.

08:40h

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Srbiju zbog ponašanja navijača na utakmici Evropskog prvenstva protiv Engleske.

Fudbalski savez Srbije je kažnjen ukupno sa 14.500 eura.

Disciplinska komisija Uefe je kaznila FSS sa 4.500 eura zbog ubacivanja predmeta na teren, odnosno sa 10.000 eura zbog "provokativnih poruka kojima nije mjesto na sportskom događaju". Srbija je na tom meču poražena sa 1:0.

08:38h

Selektor Mađarske, Marko Rosi, smatra da je Njemačka favorit za osvajanje Eura.

08:38h

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu danas su na programu tri utakmice, jedna u grupi B, dvije u grupi C, a sastaju se: Slovenija - Srbija (15), Danska - Engleska (18) i Španija - Italija (21).

Izmjena: 08:46h
08:38h

GRUPA C

Slovenija - Srbija (15)

Danska - Engleska (18)

Standings provided by Sofascore

GRUPA B

Španija - Italija (21)

Standings provided by Sofascore