EURO 2024 Bez golova nakon 49 mečeva - remi Holandije i Francuske; Austrija prebrza za Poljsku, Ukrajina se probudila

Osmi dan Evropskog prvenstva u fudbalu

94636 pregleda5 komentar(a)
Najbolja šansa na meču Holandije i Francuske: Rabio je izabrao da asistira Grizmanu umjesto da postigne gol, Foto: Reuters
14:55h

Roberto Bađo je opljačkan dok je gledao utakmicu Italije i Španije. Razbojnici su i udarili legenardnog fudbalera.

14:36h

Sastav Slovačke.

14:19h

Sastav Ukrajine za meč protiv Slovačke.

14:15h

Bliži se početak prvog meča - Ukrajinci žele da ostanu na Euru nakon početkog poraza, Slovaci da krunišu veliku pobjedu protiv Belgije.

Meč u grupi E igra se u Diseldorfu u 15 časova.

Sjutra u 17 sati, u istoj grupi, igraju Belgija i Rumunija.

Standings provided by Sofascore
11:48h

Današnji program otvaraju Slovačka i Ukrajina.

09:03h

Nakon pobjede protiv Albanije (2:1) na startu, Italija je sinoć izgubila od Španije (1:0).

„Previše rupa u igri, konstantno su nas razvlačili, nismo uspjevali da zatvorimo rupe između linija tima i zadavali su nam probleme zbog toga. Bili su ubjedljiviji nego što rezultat pokazuje, da ne okolišamo. Kada bismo došli do lopte, teško bismo zadržavali posjed, za razliku od njih. Mučili smo se sa njihovim kontrapresingom i grešili u lakim dodavanjima“, smatra selektor Italije, Lućano Spaleti.

09:01h

Selektor reprezentacije Španije, Luis de la Fuente bio je oduševljen nakon pobjede (1:0) protiv Italije.

„Nijedan tim nije bolji od nas, ali moramo da nastavimo naporno da radimo – da se poboljšamo, da ostanemo na zemlji i da ne spustimo gard. Nije samo do svježine i kondicije, fudbal je i taktika i tehnika – mislim da smo bili superiorni u svemu. Mnogo poštujem Italiju, ali su se mučili, dijelom i zato što smo mi igrali tako dobro“.

De la Fuente naglašava da je ovo najbolja partija "furije" otkad je on postao selektor u decembru 2022.

„Španski igrači su najbolji na svijetu, moram da istaknem kvalitet ove generacije igrača. Znam ih u dušu, kao i oni mene. Oduševljen sam, ali još ništa nismo postigli. Poijbedili smo u nekim važnim mečevima, ali fudbal umije da bude okrutan, pa moramo da budemo oprezni, skromni i puni poštovanja“.

08:58h

Izjave Gareta Sautgejta i Kaspera Hjulmanda nakon remija (1:1) Engleske i Danske.

08:57h

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u fudbalu biće nastavljeno danas utakmicama u grupama E i D. U 15 sati, u E grupi, sastaće se Slovačka i Ukrajina u Dizeldorfu. U D grupi, duel Poljske i Austrije u Berlinu počeće u 18, dok je za 21 sat u Lajpcigu zakazan duel Holandije i Francuske.