BLOG EURO 2024 Euro je dobio najljepšu priču, Gruzija odletjela u istoriju; Češka herojski pala, Turska ide dalje

Debitant pobjedom nad Portugalom obezbijedio nokaut fazu, Turska "slomila" desetoricu Čeha - osminu finala posljednjeg dana obezbijedili Belgija, Rumunija i Slovačka

82804 pregleda28 komentar(a)
Držao čas fudbala: Kvarackelija, Foto: Reuters
26.06.2024. 23:04h
10:46h

Fudbalska reprezentacija Slovenije igrala je sinoć 0:0 sa Engleskom i prvi put u istoriji se plasirala u osminu finala nekog velikog takmičenja.

„Nisam očekivao da ćemo proći. Međutim, igrom smo zaslužili da odemo dalje. Igrali smo protiv Engleske jednog od favorita turnira. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema“, rekao je selektor Slovenije, Matjaž Kek.

Slovenija je sva tri meča u grupi odigrala neriješeno.

„Ponosan sam na ovaj tim. Vidjeli ste energiju koju su igrači dobili od naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Radujemo se, ali od sjutra se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu. Mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenački fudbal“, rekao je Kek.

foto: Reuters
09:38h

Fudbalska reprezentacija Srbije je pod vođstvom Dragana Stojkovića odigrala šest mečeva na dva velika takmičenja - tri meča na Svjetskom, a tri na Evropskom prvenstvu.

Srbija na tih šest susreta nije uspjela da zabilježi pobjedu - bilans je tri remija i tri poraza.

foto: Reuters
09:01h

Selektor austrijske fudbalske reprezentacije Ralf Rangnik ocijenio je "nevjerovatnim" da je njegov tim pobijedio Holandiju i završio na prvom mjestu u Grupi D ispred Francuske, na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Da ste se kladili na našu pobjedu i na poraz Francuske, bili biste veoma bogata osoba", našalio se Rangnik, čiji je tim poslije pobjede (3:2) protiv Holandije i remija (1:1) protiv Francuske, na prvom mestu grupe D.

foto: Reuters

Austrija sa šest bodova kao prva u grupi ide u osminu finala, Francuska kao drugoplasirana sa pet bodova, a Holandija će kao jedna od najboljih trećeplasiranih sa četiri boda u nokaut fazu.

Poljska je završila takmičenje na turniru u Njemačkoj sa jednim bodom.

Izmjena: 09:43h
09:00h

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman izjavio je poslije poraza od Austrije da je učinak njegove ekipe bio "užasan", i dodao da su igrači Holandije bili "veoma loši".

"Na meču protiv Francuske, i pored neriješenog rezultata, bili smo relativno dobri i odigrali smo prilično dobro kao tim. Danas je učinak bio užasan", izjavio je Kuman na konferenciji za novinare.

Holandija je u Berlinu poražena od Austrije sa 3:2, u posljednjem, trećem kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

foto: Reuters

"Neki igrači su igrali loše u određenim aspektima. Morali smo da pratimo protivnika i to se nije desilo. Nismo se dobro branili", dodao je Kuman.

Holandija je završila grupnu fazu na trećem mjestu sa četiri boda, i plasman u osminu finala je obezbijedila kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

"Nismo bili agresivni, mnogo lako smo gubili loptu, posebno na startu. Bili smo zaista loši. Nismo uspjeli da igramo fudbal. U drugom dijelu smo bili bolji, ali to nije bilo dovoljno", izjavio je Kuman.

Izmjena: 09:44h
08:55h

Utakmicama posljednjeg kola u grupama E i F večeras će biti završena grupna faza takmičenja na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

U E grupi, u 18 sati, Slovačka i Rumunija igraće u Frankfurtu, dok će se u Štutgartu sastati Ukrajina i Belgija.

Rivali u F grupi, u 21 sat, biće Češka i Turska u Hamburgu, odnosno Gruzija i Portugal u Gelzenkirhenu.

08:50h

Grupa E

18 h

Slovačka – Rumunija

Ukrajina – Belgija

Grupa F

21 h

Češka – Turska

Gruzija – Portugal

Izmjena: 20:26h