Medijski magnat Rupert Mardok se oženio peti put

Mlada je Elena Žukova, 67-godišnja ruska biološkinja u penziji, a svadba je organizovana u Mardokovom vinogradu u Kaliforniji

6881 pregleda 8 komentar(a)
Rupert Murdok sa ovom suprugom Elenom Žukovom, Foto: News Corp
Rupert Murdok sa ovom suprugom Elenom Žukovom, Foto: News Corp

Medijski tajkun Rupert Mardok oženio se peti put u 93. godini.

Mlada je Elena Žukova, 67-godišnja ruska biološkinja u penziji, a svadba je organizovana u Mardokovom vinogradu u Kaliforniji.

Rođen u Australiji, Mardok ima šestoro dece, a nalazi se na čelu kompanije Njuz korporejšn, koja je vlasnik više medija, poput Televizije Foks njuz, američkih listova Vol strit džornal, Tajms i londonskog tabloida San.

Mardok i Žukova su se upoznali na zabavi koju je organizovala jedna od njegovih bivših žena, Vendi Deng - preduzetnica kineskog porekla.

Prethodno je bio oženjen australijskom stjuardesom Patrišom Buker, potom novinarkom škotskog porekla Anom Man i američkom glumicom Džeri Hol.

Žukova je ranije bila udata za ruskog naftnog milijardera Aleksandra Žukova.

Njihova ćerka Daša je bivša žena ruskog oligarha Romana Abramoviča.

Rupert Mardok je započeo karijeru u Australiji 1950-ih.

On je pokrenuo televiziju Foks njuz 1996. godine, danas najgledaniji informativni kanal u Americi.

Kroz Njuz korporejšn, koji je osnovan 2013. godine, Mardok je vlasnik stotina lokalnih, nacionalnih i međunarodnih medija.

Rupert Mardok se prošle godine povukao sa mesta predsednika Foks i Njuz korporešjn, ostavljajući sinu Lahlanu da vodi obe kompanije.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.



Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru, Instagramu, Jutjubui Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: