Crnogorska publika je puna ljubavi

Nakon koncerta u Kamernoj sali Muzičkog centra, Nakamura je istakao da je posebno srećan što je sala bila prepuna, a oduševilo ga je i pjevušenje prepoznatljivih melodija

2236 pregleda 1 komentar(a)
Nakamura, Foto: PR Centar
Nakamura, Foto: PR Centar

Crnogorska publika je emotivna, stravstvena i topla, kazao je japanski pijanista i kompozitor Tempei Nakamura, nakon koncerta koji je sinoć upriličio u Muzičkom centru Crne Gore, u Kamernoj sali, prenosi PR Centar.

Na programu su bila djela djela japanskih kompozitora, kao i autorske kompozicije Nakamure, a tokom nastupa u Podgorici pijanista je, kaže, osjetio koliku moć ima muzika da spaja ljude.

Nakon koncerta, Nakamura je istakao i da je posebno srećan što se publika u Podgorici odazvala koncertu u velikom broju i što je sala bila prepuna.

Puna Kamerna sala
Puna Kamerna salafoto: PR Centar

„Kad sam svirao pjesmu 'Imagine' čuo sam da je neko pjevao u publici i osjetio sam kako muzika ima moć da spoji ljudi. Takođe, osjetio sam da je publika u Crnoj Gori strastvena, topla, emotivna, puna ljubavi“, istakao je japanski umjetnik, a prenosi PR Centar.

Muzika koju stvara, objasnio je, ima elemente klasike, džeza, tradicionalne japanske muzike i japanskog anima filma.

„Moja muzika je nastala i kroz putovanja, na kojima ima puno priča koje me inspirišu“, naveo je Nakamura.

U Crnu Goru ga je doveo projekat koji podrazumijeva da putuje i svira po Evropi, a utisak koji je stekao je da je u Crnoj Gori sve sofisticirano...

Tempei Nakamura
foto: PR Centar

„Jedna od država koju sam želio da posjetim bila je i Crna Gora. Puno mi je u tome pomogla Amabasada Japana prilikom odabira mjesta za koncert“, rekao je Nakamura koji je u Podgoricu došao iz Sarajeva.

Nakamura je podsjetio da se 1995. godine u njegovom rodnom gradu desio zemljotres u kojem mu je srušena kuća, što mu je bio podstrek da svoju karijeru usmjeri i ka društvenom angažmanu i pomogne svojoj državi.

„Zato sam projekat 'Izlazeće sunce' posvetio naporima za rekonstrukciju nakon velikog zemljotresa u istočnom Japanu“, istakao je Nakamura.

Udruženje umjetnika prefekture Hjogo nagradilo ga je priznanjem za unapređenje umjetnosti 2015. Trenutno živi na relaciji Njujork-Tokio.

Koncert u Podgorici dio je turneje na kojoj će umjetnik, pored Crne Gore, nastupiti i u Sloveniji, Srbiji, Albaniji, Makedoniji...

Organizator koncerta je Japanska ambasada, u saradnji sa Muzičkim centrom i Japanskim uglom.

Bonus video: