Bajramspahić: Prekinuta saradnja sa Kasumovićem, rasformiran OMO teatar

"Drago mi je da je mladić koji je žrtva progovorio, jer ovakvi zločini moraju biti oštro kažnjeni, a žrtvama pružena svaka moguća podrška", kazao je glumac

8156 pregleda 44 reakcija 0 komentar(a)
Bajramspahić i Kasumović na probi, Foto: Svetlana Mandić
Bajramspahić i Kasumović na probi, Foto: Svetlana Mandić

Glumac Omar Bajramspahić kazao je da je rasformiran nezavisni OMO teatar koji su osnovali on, glumac Moamer Kasumović i reditelj Obrad Nenezić.

On je rekao da je prekinuta svaka saradnja sa Kasumovićem, nakon napisa u medijima da je taj glumac u Bosni i Hercegovini pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog bludnih radnji nad petnaestogodišnjakom.

Kasumović je prošle godine uplatio nešto više od 36.000 konvertibilnih maraka (18.000 eura) kako bi izbjegao robiju, što omogućavaju krivični zakoni BiH, u predmetima u kojima je pravosnažno izrečena jednogodišnja kazna zatvora.

"Saznao sam o ovoj užasnoj situaciji iz medija i najblaže rečeno šokiran sam. Drago mi je da je mladić koji je žrtva progovorio, jer ovakvi zločini moraju biti oštro kažnjeni, a žrtvama pružena svaka moguća podrška", kazao je Bajramspahić za Kliks, kako prenosi taj medij.

"Svaka saradnja s njim je prekinuta, a OMO teatar rasformiran", dodao je.

Bonus video: