Vrhunski dizajner: Ovakve cipele svaka žena treba da ima

Španski brend ove godine slavi pet decenija na sceni

4602 pregleda 4 komentar(a)
Manolo Blahnik, kolekcija 'Naše zlatne godine', Foto: Instagram
Manolo Blahnik, kolekcija 'Naše zlatne godine', Foto: Instagram

Zlatnom kolekcijom španski dizajner Manolo Blahnik obilježava 50 godina na modnoj sceni. Tokom pola vijeka postojanja ovaj kreator je postao institucija i dizajner koji iza sebe ima nevjerojatnu karijeru i bezbroj cipela, od kojih bi svako poželio barem jedan model za sebe.

Zlatna boja podrazumijeva se kao ispravan izbor za slavljeničku kolekciju - zlatno obožava da koristi u svojim kolekcijama, a kako sama nijansa predstavlja slavlje, izbor se nametnuo sam. Osim kolekcije cipela, koja će sadržati novitete kao i modernu interpretaciju klasičnih modela, Blahnik je pripremio u retrospektivnu virtuelnu izložbu posvećenu radu svoje modne kuće.

"Ne stvaram niti pratim trendove. Dizajniram cipele na osnovu inspiracije koja dolazi iz književnosti, filmova, umjetnika, svijeta...Ali nikada ne gledam šta neko drugi radi."

Pariski Vogue je povodom jubileja razgovarao s proslavljenim dizajnerom, a u intervjuu je između ostalog otkrio koje cipele svaka žena treba da ima u ormaru, prenosi Gloria Glam. Blahnik preporučuje pet modela...

Visoke štikle

Par neobičnih cipela ukrašen nakitom

Cipele sa ukrasnom kopčom

Par bezvremenskih i udobnih ravnih cipela

Elegantni model s niskom potpeticom, idealan za dnevne i večernje prilike.

Bonus video: