Od stare košulje do potpuno novog izgleda: Evo kako

Košulje su vječni komad kojeg svaka žena ima u svom ormaru, ali uz malo mašte možete ih sasvim promijeniti

9504 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/hoskelsa
Ilustracija, Foto: Instagram/hoskelsa

Najčešće košulje nosimo na posao, ali tokom posljednjih godina one dolaze u manje klasičnim varijantama pa se rado nose i za večernji izlazak.

Ako ste se poželjeli jednog takvog komada, ne morate nužno ići u kupovinu. Postoje različiti načini vezanja košulje uz pomoć kojih će vaš stari komad zablistati u novom ruhu.

U pitanju su jednostavni stilski trikovi koji za tren transformišu staru košulju. Tajna leži u kopčanju, odnosno vezanju košulje.

Postoje dva načina, a na vama je da samo odaberete onaj koji vam se više uklapa u modni stil.

Jednu stranu košulje povucite uz struk što je više moguće na suprotnu stranu. Rub možete pričvrstiti zihernadlom. Isto učinite i s drugim krajem. Ako ne želite koristiti zihernadle, košulju možete učvrstiti ako nosite pantalone ili suknju visokog struka.

Drugi način je za one koji vole eksperimente. Princip je isti – oba ruba košulje povucite što više sa suprotne strane prema leđima i vežite ih. Ovaj način vezanja pokazuje malo više kože.

I dok za prvi način možete koristiti klasičnu košulju koja prati tijelo, za drugi način je potrebna košulja šireg ili takozvanog muškog kroja.

Bonus video: