Šta obući kad nije previše vruće, ni previše hladno

Ideje za modne kombinacije u prelaznom periodu, uvijek su korisne, a posebno tokom mjeseci kad vrijeme pokazuje sve strane svoje kolebljivosti

5083 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/chasemarieee
Ilustracija, Foto: Instagram/chasemarieee

Dok neki od nas mogu u potpunosti da skinu zaostale zimske komade (zbogom jakne i kardigani, zdravo ljeto), definitivno još uvijek ima onih koji se drže laganijih jakni, jer dani sa 20 stepeni počinju sa hladnijim jutrima i završavaju se sa hladnijim večerima.

Wannabe magazine predstavlja uputstva za modne kombinacije koje možete da iskoristite kad je temperatura optimalna, ali u modnom smislu zbunjujuća.

Košulja + teksas šorts

Klasična košulja i teksas šorts su komadi koji će ostati u modi do kraja vremena. Košulje kratkih ili dugih rukava funkcionišu po proljećnom i jesenjem vremenu, u zavisnosti od toga da li vam je vruće ili se ste pomalo zimomrni.

Majica + maksi-suknja + patike

Samba patike uparene sa maksi ili midi-suknjom sa leopard printom je kombinacija odjeće koju Instagram algoritam servira svima, a jasno je da nikome još nije dosadila.

Duži porub suknje pokriva noge tako da vam nije previše hladno, ali je i dovoljno prozračan tako da vam, kad sunce popodne zagrije, ne bude vruće.

Čipkasti top + pantalone pepito dezena

Čipkasta majica kratkih rukava uz pantalone razigranog dezena (kao što je pepito) čine autfit praktičnim za tople, a ne previše vruće dane. Uđite u kancelariju noseći ovu kombinaciju, samouvjereno prateći modne trendove sezone, dok se pridržavate kodeksa oblačenja.

Prsluk + pantalone

Lagane pantalone na navlačenje, sa lastišom, vrlo su udobne, posebno početkom ljeta. Topovi u vidu prsluka bili su u trendu poslednjih godinu dana i idealan su izbor kad su vam bluza ili košulja previše elegantne.

Majica sa printom + boxer šorts + kardigan

Iskoristite udobnost i praktičnost dva trenda tako što ćete upariti majicu sa printom i boxer šorts. Ako se plašte da će vam biti hladno, kardigan može da otkloni probleme.

Duboke čizme uparene sa šortsem su posebno pogodne za dane u prelaznom razdoblju.

Košulja dugih rukava + mini-suknja

Košulja dugih rukava sa dugmadima, stilizovana sa razigranim shotsom ili mini suknjom sa volanima, jedna je od šik kombinacija za dane prelaznog perioda. Istovremeno je udobna za šetanje po gradu ili obavljanje mini-zadataka tokom dana.

Elegantne pantalone + majica

Pantalone su osnovni komad tokom cijele godine i kad su uparene sa majicom, mogu da se nose na posao i u proljećnoj i u ljetnjoj sezoni. Za dodatnu lepršavost, posegnite za parom pantalona od lana ili platna. Takva odeća se slaže sa torbom od rafije i mokasinama.

Majica + mini-suknja + klompe

U jeku popodneva vedrog, sunčanog dana sa 25 stepeni, ljetnja odjeća je veoma dobrodošla i neophodna. Grafičke majice su sada u trendu i mogu da izgledaju još modernije kad su stilizovane sa suknjom. ”Podignite” autfit neočekivanim izborom cipela, posežući za klompama umjesto uobičajenih sandala.

Bonus video: